Zo vind je je persoonlijke kledingstijl

Negen hacks!

Lees ook

Of je nu op zoek bent naar een compleet nieuwe stijl of dat je gewoon een keer iets anders wilt proberen, er zijn een aantal eenvoudige stappen die je kunnen helpen in deze zoektocht. Door deze hacks wordt het ontwikkelen van je persoonlijke kledingstijl een stuk makkelijker.

1/ Je lichaamsvorm begrijpen

Het belangrijkste bij het kopen van nieuwe kleding is dat je je lichaamsvorm goed begrijpt en weet welke silhouetten het beste tot hun recht komen. 

2/ Vind je kenmerkende stukken 

De meeste, van onze ultieme stijliconen, zijn voorzien van diverse kenmerkende pieces die je kunt herkennen op een kilometer afstand. Dit kan een accessoire zijn, een kleur, een print of zelfs een schoonheidstruc. 

Lees ook: 7 Manieren om je favoriete dierenprint te stylen

3/ Investeer in items waarvan je weet dat je ze jarenlang gaat dragen

Een succesvolle, kenmerkende stijl is er een waar je jarenlang van zult houden, dus focus je op tijdloze items waarvan je weet dat je ze altijd mooi zal blijven vinden en die jaren mee gaan.

4/ Creëer een moodboard

De truc om je eigen stijl uit te werken is door een gedetailleerd moodboard te maken met alle looks die je leuk vindt. Voordat je op zoek gaat naar lijm en een schaar, is het het beste om je moodboards op bijvoorbeeld Pinterest te maken, zodat je voortdurend nieuwe outfits kunt toevoegen.

5/ Vind de kleuren die bij je passen

Denk niet alleen aan de silhouetten die bij je passen, maar ook aan kleur. Lees dit artikel om erachter te komen welke kleuren het best bij jou passen. 

6/ Vind je eigen stijliconen


Kijk voorbij de gebruikelijke stijliconen en beroemdheden en haal overal inspiratie vandaan. Of het nu je stijlvolle baas is of je bovenbuurvrouw.

7/ Doe dingen die je niet draagt weg

De sleutel tot een persoonlijke stijl is het hebben van een efficiƫnte, georganiseerde garderobe. Volgens een expert moet je bij het vinden van je stijl streven naar 50 items of minder.

8/ Focus niet alleen op trends

Alle nieuwe trends, nieuwe merken en nieuwe styling trucs kunnen soms een beetje overweldigend lijken, maar ga op zoek naar klassieke items die lang meegaan. Shop in vintage winkels en vind stijlinspiratie uit elk decennium.

9/ Blijf loyaal aan de merken die je goed laten voelen

Als je eenmaal de merken hebt gevonden die gemaakt lijken te zijn voor jouw pasvorm, stop dan met verder zoeken. Merken zullen vaak seizoen na seizoen gelijkwaardige versies van belangrijke pieces produceren, dus het is de moeite waard om opnieuw te investeren in de items die voor jou werken.

Bron: Who What Wear | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook