Verborgen wending: zo liep het af tussen Teri en Donny in Baby Reindeer

Een verwijderde scène onthult een goede afloop tussen de twee.

baby reindeer

Iedereen heeft het erover: de miniserie Baby Reindeer op Netflix. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en dat maakt dat de kijkers er maar niet over op kunnen houden. Ook de rol van Nava Mau als Teri is een veelbesproken onderwerp, want hoe liep haar verhaal nu eigenlijk echt af?

Let op: dit artikel bevat spoilers als wat betreft het verloop van Baby Reindeer!

Waargebeurd verhaal

Baby Reindeer is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van komiek Richard Gadd. Donny Dun – gespeeld door Richard Gadd zelf! – wil dolgraag een groot komiek worden, maar zijn carrière verloopt nog niet zo succesvol. Om de eindjes aan elkaar te knopen werkt hij daarom overdag in de kroeg. Vanachter de bar leert hij hier Martha kennen. Martha raakt al snel geobsedeerd door hem en begint hem te stalken. Terwijl hij zo netjes mogelijk met Martha probeert te dealen, steken traumatische gebeurtenissen uit zijn verleden de kop op. Ondertussen datet hij met Teri - een transvrouw op wie Donny verliefd wordt.

Helaas kent het liefdesverhaal van Teri en Donny geen goed einde. In de serie krijgen de twee een discussie en gaan ze uit elkaar.

Verwijderde scène

Fans van de serie ging het aan het hart dat de relatie tussen Teri en Donny op de klippen liep. Magazine GQ vroeg daarom aan Nava hoe zij tegen de breuk van de personages aankijkt. "Er is eigenlijk nog een scène over de relatie van Teri en Donny waarin ik speelde", onthult Nava. "Vijf maanden na de breuk spreekt Teri een voicemail in voor Donny. Hierdoor kon ik het verhaal afsluiten, omdat Teri het ook had afgesloten", vertelt de actrice over de verwijderde scène. Uit deze voicemail zou op te maken zijn dat de twee alsnog goede vrienden zijn geworden.

"Dat gaf me een heel fijn gevoel; dat ze vrede hadden met hoe hun relatie is geëindigd. Teri had haar happy end gekregen. Ze vond een nieuwe man, ze verloor haar vrienden niet, ze verloor haar baan niet en ze verloor haar lach niet. Het gaat goed met haar. Ik vind dat fantastisch, want we zien zo vaak verhalen waarin een transpersoon gebroken eindigt", prijst Nava, die zelf ook een transvrouw is, de serie.

Openhartigheid

Nava deelt dat haar personage Teri is geïnspireerd op de transvrouw met wie Richard heeft gedatet. "Richard deelde veel over deze relatie met me. Hij was heel openhartig met het delen van informatie over zijn eigen ervaring en de echte relatie die dit verhaal inspireerde."

"Teri is gebaseerd op een echt persoon. Richard had een relatie met een transvrouw die dit verhaal inspireerde. Dat heeft ervoor gezorgd dat dit verhaal een fantastische nuance en complexiteit heeft gekregen."

De zevendelige serie Baby Reindeer is nu te zien op Netflix.

Lifestyle
  • Grazia
  • NL Beeld