Dit zijn de belangrijkste schoonheidstrends van dit moment

Het schoonheidsideaal wordt bepaald door trends. 

De belangrijkste schoonheidstrends van dit moment

Zeven lagen skincare op je gezicht smeren, wel of juist geen make-up gebruiken of aan de ozempic gaan om af te vallen: het schoonheidsideaal wordt bepaald door trends. Dit zijn de belangrijkste van nu.

Nude en naturel mag er wezen

Hoewel we er nog steeds (al dan niet met een handje hulp) jonger uit willen zien, is er gelukkig ook een stevige tegenbeweging. Sinds Pamela Anderson op de rode loper voor de nude look ging, is het hek van de dam. Ze gaf toe dat ze het ouder worden omarmde en al snel volgden meer celebs die hun grijze lokken lieten zien of aanzienlijk minder make-up gebruikten.

Futuristische LED-maskers en andere apparaten

Met een sheetmask bereik je niets meer anno 2024. Nee, als je je huid echt een boost wilt geven, moet je met grof geschut komen. En dan bedoelen we geen potjes crème maar (elektrische) apparaten. Zo zou het LED-masker een heleboel tubes en flesjes kunnen vervangen. Het rode licht is goed voor huidverjonging, algemene verbetering van de stevigheid, soepelheid en elasticiteit, en het zou helpen om fijne lijntjes te verminderen. De maskers beginnen bij zo’n € 115 euro, en voor € 599 heb je de CurrentBody complete LED kit die ook je nek en decolleté aanpakt. Er zijn ook maskers met verschillende kleuren licht die allemaal een eigen functie hebben. Ook populair: een apparaat dat je gezichtshuid vacuüm zuigt om je poriën extra goed te reinigen.

Skincare is de nieuwe beauty

Waar jarenlang alles draaide om de nieuwste make-up, is het nu belangrijker om op de hoogte te zijn van de nieuwste verzorgingsproducten en uitgebreide skincare-routines. Skincare is de nieuwe beauty en we smeren ons suf. Vooral ingrediënten als retinol, vitamine C en collageen zijn populair. En waar deze ingrediënten eerst vooral voorkwamen in dure producten van high-end merken van dermatologen zie je ze nu ook steeds meer in budgetlijnen.

De downside van de populariteit van skincare is dat ook steeds meer tieners (of zelfs jonge kinderen) er hele uitgebreide routines op na houden. Dermatologen waarschuwen dat dit helemaal niet nodig is en zelfs gevaarlijk kan zijn. Zo kan het gebruik van te veel skincare op je twaalfde zorgen voor een overgevoelige, beschadigde huid, puistjes en allergieën. Want producten met hoge concentraties actieve ingrediënten als retinol zijn niet geschikt voor de over het algemeen probleemloze tienerhuid.

Make-up hacks en viral hypes

De beste plek om als eerste nieuwe beautytrends te spotten? Zonder twijfel TikTok. Hier moet je zijn voor de nieuwste technieken en tips. Vooral speciale shortcuts en hacks gaan viral – denk manieren om je eyeliner perfect aan te brengen en de video’s van influencers als Nikkie Tutorials die gehypete hacks uitproberen.

Daarnaast gaat er elke week wel een ander product viral waardoor het bijna niet bij te houden is wat je nu weer nodig hebt. De laatste trend? Blauwe lip stain die zorgt voor extra pigment en kleur in je lippen – het zoekvolume naar deze speciale stain nam toe met meer dan 200%.

Meer weten? Het volledige artikel lees je nu in de nieuwste Marie Claire. Daarin behandelen we nog meer trends op het gebied van schoonheid.

Verder in de nieuwste Marie Claire. Het grote interview met Lucy Woesthoff waarin ze vertelt ze over het eilandleven op Ibiza, haar ‘midlife awakening’ en de tornado waarin ze belandde toen ze, nog piepjong, voor Dinand naar Nederland kwam.

De lentemode die je nu wilt dragen en de accessoires die er fantastisch bij staan. Denk: grote overhemden, relaxte broeken, easy sandalen en statement sieraden.

Verder gaan we backstage in de Nederlandse kunstscene, spreken we zangeres Meau en chef Joris Bijdendijk en vertellen powervrouwen over ondernemen in het buitenland.

Beauty
  • Tekst: Irene de Bruijne
  • Jonathan Borba (Pexels)