3x met deze make-upfouten accentueer je fijne lijntjes

Natuurlijk is het goed om fijne lijntjes te accepteren, maar we hoeven ze nou ook weer niet extra te benadrukken.

make-upfouten

We smeren ons elke dag braaf in met een SPF om huidveroudering te voorkomen. Rimpels krijgen we nu eenmaal liever niet. Toch ontkom je er niet aan en hoort het bij ouder worden. Ben jij niet zo blij met die fijne lijntjes? Voorkom dan de volgende make-upfouten, want daar accentueer je ze alleen maar mee.

1. Je besteedt weinig aandacht aan je wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn enorm belangrijk voor je algehele uitstraling. Wanneer we ouder worden, kunnen ze van vorm en kleur veranderen. Vaak dunnen ze uit en worden ze grijs of wit. Door ze zo te laten, accentueer je de rimpels rondom je ogen en creëer je bij jezelf een oudere uitstraling dan je waarschijnlijk wil. Om dit te voorkomen doe je er goed aan om je wenkbrauwen bij te vullen waar nodig. Met een potlood, poeder of gekleurde gel kun je al veel bereiken. Is er echt niets meer van je wenkbrauwen over en doet make-up meer kwaad dan goed voor je gezicht, dan kun je overwegen om ze te laten tatoeëren.

2. Je brengt wel heel veel foundation aan

Foundation goed aanbrengen is nog knap lastig. Als je te weinig gebruikt kan je gezicht er vlekkerig uit gaan zien, maar je wil ook niet te veel gebruiken. Dan gaat het er namelijk uitzien als een aangekoekte, dikke laag make-up die oneffenheden als puistjes misschien bedekt, maar rimpels juist meer accentueert. In plaats van een laag foundation kun je daarom beter een licht getinte BB- of CC-cream gebruiken. Voor grote oneffenheden kun je dan altijd nog een fijne concealer gebruiken. Op die manier krijg je een veel frissere uitstraling.

3. Je draagt een donkere lippenstift

Er is natuurlijk geen leeftijdsgrens voor make-upproducten, maar als een jeugdige uitstraling je doel is, kun je donker gekleurde lipstick beter vermijden. Dramatische tinten kunnen namelijk de fijne lijntjes rond je mond flink in de schijnwerpers zetten – en dat wil je natuurlijk niet. Lipstick in roze- en nudetinten kunnen je juist wel jonger doen lijken. Het beste resultaat bereik je daarbij als je je lippen subtiel omlijnt met een potlood. Op die manier laat je ze er voller en sprekender uitzien.

Beauty
  • Beau Monde, She Finds
  • Adobe Stock