Hoe vind je de ideale salontafel? 

Bij een stijlvolle zithoek hoort de ideale salontafel, maar wat is nu de juiste keuze?

Hoe vind je de ideale salontafel? 

Wil jij de perfecte salontafel aan je huiskamer kunnen toevoegen? Zorg dan dat je weet welke stijl je wilt doorvoeren. Als dat eenmaal bepaald is, kun je kijken welk kleurenschema, wat voor materialen en welk soort afwerking daar het beste bij aansluit. Lees verder als je op zoek bent naar de ideale salontafel en wat tips kunt gebruiken.

Een stijlvolle zithoek

Bij een stijlvolle zithoek hoort de ideale salontafel, maar wat is nu de juiste keuze? Er zijn zoveel verschillende soorten salontafels verkrijgbaar dat het lastig is om een eenduidig antwoord te geven op die vraag. Daar komt bij dat je persoonlijke voorkeur ook een rol speelt. Los daarvan zijn er een aantal dingen waar je vooral op moet letten. Het lijkt misschien een open deur, maar allereerst is het goed om een salontafel te kiezen die past bij de rest van je interieur. Daarnaast kun je letten op het materiaalgebruik. Authentieke materialen zoals marmer, eikenhout en metaal doen het altijd goed. De kwaliteit van het materiaal is iets waar je niet op wilt inleveren.

Minimalistisch, modern of industrieel?

Hoe zorg je ervoor dat een salontafel mooi aansluit bij je interieur? Het zit hem vooral in de kleuren, vormen en afwerking van de salontafel. Stel dat je je huiskamer bijvoorbeeld minimalistisch hebt ingericht. Als je wilt dat deze als een geheel voelt, moet je vooral niet gaan experimenteren met felle kleuren en speelse vormen. Bij een minimalistisch interieur passen strakke vormen en kleuren. Mocht je juist van deze stijl willen afwijken, kunnen speelse, ronde vormen wel weer heel goed werken.

Combineer het met een passende tv-meubel

Houd je meer van industrieel? Dan is metaal een uitstekende keuze. Als je het helemaal compleet wilt maken en deze stijl verder wilt doorvoeren, kun je een metalen tv meubel overwegen. Er zijn stijlvolle tv-meubels verkrijgbaar waarbij het frame gemaakt is van metaal en rest van hout. Het donkere metaal steekt mooi af tegen het robuuste hout, wat automatisch zorgt voor een industriële uitstraling. Je kunt onder meer kiezen voor mangohout, elmhout of eikenhout.

Bekijk de opties

Houd je de bovenstaande tips in je achterhoofd, dan vind je snel de ideale salontafel. Met eventueel een bijpassend tv-meubel. Online zijn er genoeg mooie salontafels verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Robuuste Tafels. Hier vind je salontafels in verschillende afwerkingen, kleuren en materialen. Doe vooral zelf inspiratie op door eens rond te kijken in het assortiment.

Lifestyle
  • W O L F A R T (Pexels)