De eenvoudigste en effectiefste skincare-routine volgens een dermatoloog

Een routine met tien stappen is nergens voor nodig.

De meest eenvoudige maar effectieve skincare routine volgens een dermatoloog

Als je met regelmaat scrolt op TikTok, ben je waarschijnlijk al talloze video's tegengekomen met de nieuwste trends en adviezen met betrekking tot huidverzorging. Serums, treatments en exfolianten: elke week is er een nieuwe trend en wordt onze routine langer. Op TikTok wemelt het van de skincare-adviezen; je ziet door de bomen het bos niet meer. Dermatoloog Aamda Adel schept duidelijkheid in alle verwarring met een routine die, volgens haar professionele mening, simpel maar effectief is.

Simpel maar effectief

Op TikTok deelt Adel regelmatig video's waarin ze als dermatoloog haar professionele kennis over huidverzorging deelt. Volgens Adel is een routine met tien stappen overdreven. Sterker nog, je hebt volgens haar niet veel producten nodig om goed voor je huid te zorgen.

"Ik ga voor jullie de eenvoudigste, maar effectiefste huidverzorgingsroutine samenstellen die echt werkt, zonder al de extra stappen die je niet nodig hebt. Als dermatoloog vertel ik je dat dit alles is wat je in een ochtend- en avondverzorgingsroutine nodig hebt om een ​​geweldige huid te krijgen", vertelt Adel in een van haar laatste TikToks.

Ochtendroutine

In de ochtend je huid schoonmaken met een reinigingsproduct is volgens Adel niet essentieel, alleen warm water is ook voldoende. Wil je toch graag een product gebruiken, kies dan voor een milde reiniger. Adel benadrukt dat je je verzorgingsproducten ook op je nek moet aanbrengen.

"Vervolgens breng je vitamine C aan, maar zorg ervoor dat je het op een droge huid aanbrengt. Daarna breng je een moisturizer aan. Als je een vettige huid hebt of gevoelig bent voor acne, kies dan voor een vochtinbrengende crème op gelbasis. Maar als je een droge huid hebt zoals ik, ga dan voor een dikkere vochtinbrengende crème, en als laatste je zonnebrandcrème", aldus Adel.

Zo simpel kan een ochtendroutine al zijn. Sterker nog, mocht je een vette huid hebben, heeft Alda een advies dat nog een stapje minder heeft. "Als je een vette huid hebt, kun je je vochtinbrengende crème overslaan en gewoon je SPF gebruiken als zowel vochtinbrengende crème als zonbescherming."

@aamnaadel Derm builds you a SIMPLE & EFFECTIVE am & pm skincare routine 💦🌸🤍🤌🏽 #dermatologist #dradel #skincare #skintok #skincareroutine #skincareproducts #skincaresteps #routine #morningroutine #nighttimeroutine #nighttimeskincare #nighttimeskincareroutine #affordableskincare #foryou #fyp ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

Avondroutine

De perfecte avondroutine draait volgens Adel om grondig reinigen. Door een goede double cleanse te doen, reinig je je huid van alle zweet, talg en andere viezigheden die zich door de dag heen op je huid hebben verzameld.

"Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel verschil het gaat maken voor de algehele kwaliteit van je huid. Voor je eerste stap kun je zoiets als micellair water gebruiken of een reinigende balsem. Dan gebruik je voor de tweede stap een reiniger op waterbasis, en wacht je tot je huid volledig droog is", legt Adel uit.

Na de grondige reiniging is het tijd voor een retinoïde zoals retinol. Dit product geeft de aanmaak van collageen en elastine een boost, doordat het een gezonde celdeling stimuleert. Daardoor verminderen rimpeltjes, wat een jongere uitstraling geeft. Van dit wondermiddel heb je maar weinig nodig, ongeveer ter grootte van een erwt. Tot slot breng je een moisturizer aan en is ook je avondroutine compleet. Simpel en effectief dus, zoals Alda ons al had beloofd.

Beauty
  • Her, TikTok @aamnaadel
  • Adobe Stock