Recap: de Marie Claire Starters Award Coachingsdag

Een inspirerende en leerzame dag! 

coachingsdag

Begin dit jaar startte de organisatie van de Marie Claire Starters Award 2024. Na zes jaar is de prijs weer terug van weggeweest. In samenwerking met Studio Anneloes & GOLF.NL, onderdeel van NGF werden vrouwen opgeroepen zich op te geven en kans te maken op deze gewilde award. De winnaar krijgt een leuk startkapitaal en spectaculair prijzenpakket.

Inspirerende talks

Een aantal weken geleden werd de top 10 bekendgemaakt en op 12 juni werden zij uitgenodigd voor een inspirerende coachingsdag op golfbaan de Kroonprins in Vianen. In het restaurant werden de 10 deelneemsters ontvangen en verwelkomd met een drankje en heerlijke koekjes, taartjes en cupcakes. Vervolgens startte het programma en kregen de vrouwen inspirerende talks van Lizette Cohen-Verboom (Business Director Customized Programs Commercial bij Nyenrode Business University) over leiderschap en Mariska Rouwendal (Founder van marketing- en communicatiebureau TellMore) over groeien en de juiste strategie bepalen. Er werden vragen gesteld, meningen gevraagd en ideeën met elkaar gedeeld.

Vervolgens werd er door Restaurant de Kroonprins een heerlijke lunch geserveerd bestaande uit een uitgebreid buffet met verschillende luxe gerechtjes. Daarnaast werden er alcoholvrije cocktails geserveerd. Na deze break kregen de deelneemsters weer een aantal interessante talks. Anneloes van der Heijden (Founder en Creative Director Studio Anneloes) vertelde de kandidaten over carrièrelessen, uitdagingen en success en Carolien Spoor (actrice, influencer, co-founder Shoutout Academy en co-owner Maniac Nails) deelde alle ins en outs over hoe je social media kan inzetten voor je bedrijf. Ook zette zij de onderneemsters in de dop aan het werk met een leuke opdracht.

De baan op

Na de leerzame talks, was het tijd om een balletje te slaan. Niemand minder dan PGA-golfprofessional Marit de Winter kwam de top 10 een golfclinic geven. Ze leerden afslaan en putten en dat smaakte bij de meesten naar meer. Vervolgens was er nog een gezellige netwerkborrel georganiseerd voor de deelneemsters en alle andere aanwezige business ladies. Onder het genot van heerlijke drankjes en luxe borrelplanken, werd er flink genetwerkt. Als kers op de taart kregen de vrouwen nog een prijs aangeboden door GOLF.NL, onderdeel van NGF; een lespakket van zes golflessen voor jou en een vriend(in). Na een intensieve, maar gezellige dag gingen alle vrouwen naar huis met een leuke goodiebag en een hoofd vol informatie.

De kandidaten mogen hun businessplan nog één keer aanpassen. Op basis daarvan zal onze jury; bestaande uit Annelies Pijper (hoofdredactrice Marie Claire), Anneloes van der Heijden (Founder en Creative Director Studio Anneloes) en Danielle Wallet (Algemeen directeur bedrijfsvoering Nederlandse Golf Federatie), een top 3 vormen. De top 3 wordt 8 juli 2024 bekendgemaakt.

Marie Claire wenst alle kandidaten veel succes toe!