Marie Claires weekendtips

Of je nu zin hebt om thuis te blijven of om de deur uit te gaan, wij delen tips! 

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Ga naar het creatieve festival Knits and Now

In samenwerking met Naaicafé De Steek vindt dit weekend het Knits and Now festival plaats: een groot event met live crafts en muziek. Er vinden verscheidene creatieve acts plaats, en die zijn interactief: je kunt er bijvoorbeeld leren hoe je zelf kleding repareert, hoe je natuurlijk kunt verven en hoe weven precies werkt, en je geniet er ook van fijne livemuziek. Je gaat naar huis met heel wat kennis over handwerken én een eigen handwerk-kit.

Wanneer:
Zaterdag 23 juni, van 14:00 tot 23:00.

Waar:
Der Hintergarten | Overschiestraat 188, Amsterdam.

Ontdek upcoming modemerken bij The Creative Lab

Voor de negende keer vindt dit weekend The Creative Lab plaats. Veel kleine en opkomende ondernemers showen er hun items: van kleding tot aan keramiek en van interieuritems tot andere kunst. Tijdens het rondstruinen kun je genieten van een lekker koffietje en de live DJ zorgt voor een extra goede sfeer. Leuk voor tattooliefhebbers: je kunt er ook een nieuwe creatie laten zetten!

Wanneer:
Zaterdag 26 en zondag 23 juni, van 13:00 - 21:00.

Waar:
De Hallen Studio's | Hannie Dankbaarpassage 18, Amsterdam.

Leestip: Helemaal prima

Deze debuutroman Helemaal prima (originele titel: Everything's fine) van Cecilia Rabess veroverde vorig jaar de Amerikaanse en Engelse hitlijsten. Het verhaal draait om Jess en Josh die elkaars tegenpolen zijn. Zij is zwart, progressief en van bescheiden afkomst, hij wit, conservatief en upper class. De twee krijgen een liefdesaffaire, maar is die houdbaar wanneer Donald Trump op het politieke toneel verschijnt? Liefde en politiek zijn een actueel thema, ook bij ons.

Bezoek de reizende tentoonstelling SARI/STATEMENT

Na Londen is de reizende tentoonstelling SARI/STATEMENT nu te zien in het Wereldmuseum Amsterdam. De sari heeft als kledingstuk een rijke geschiedenis, en daarnaast wordt hij tegenwoordig ingezet als symbool voor vrouwenrechten én duikt-ie steeds vaker op in de internationale modewereld. Onder andere de sari van het Indiase modehuis Tarun Tahiliani is te zien, die Lady Gaga in 2011 droeg voor haar optreden tijdens de Grand Prix in India. Maar ook de roze sari van ontwerper Jan Taminiau, gedragen door koningin Máxima tijdens een staatsbezoek aan India. Ongelofelijk op hoeveel manieren een sari gedragen kan worden en om te zien hoe het meest traditionele kledingstuk van India meegaat met de normen en trends van de moderne mode.

Wanneer:
Tot en met 3 november.

Waar:
Wereldmuseum Amsterdam | Linnaeusstraat 2, Amsterdam.

Kijktips

Netflix breidde diens aanbod deze week weer uit met fijne films en series. Je kijkt er nu de documentaire Black Barbie, het vierde seizoen van Love is Blind Brasil, en de films Emma, Get Out en Four Good Days, Boy Erased, Bad Neighbours en Bad Neighbours 2.

Op Prime kijk je nu onder andere Maneater en Saw X. Op HBO MAX kijk je nu de eerste afleveringen van House of the Dragon seizoen 2 en een docu over dezelfde serie. Ook kun je er Mama's Boy en My Brilliant Friend streamen.

Lifestyle
  • NL Beeld