Gaat dit de it-bag van de zomer worden?

Wij hebben de tas nu al meerdere keren gespot op Instagram. 

it-bag

Mode-inspiratie kun je opdoen door naar de trends op de catwalk te kijken, maar misschien kijk je het nog wel het beste af van Instagram. Momenteel zien we één tas in het bijzonder met regelmaat voorbijkomen op onze feed. Wij gokken dat die maar zo eens de it-bag van de zomer kan gaan worden.

De perfecte handtas

Elke tassenliefhebber weet: een handtas is niet alleen een functioneel item dat fungeert als handig mee te nemen opbergdoos voor je essentials. Het combineert functie en stijl op een feilloze manier. Met de juiste tas kun je een outfit die er eerder erg basic uitzag, naar een hoger esthetisch niveau tillen.

Wij zijn continu op zoek naar de perfecte handtas. Eentje die lang meegaat en van goede kwaliteit is – we kunnen nu eenmaal de impact van de mode-industrie op het milieu niet meer ontkennen en willen voornamelijk onze garderobe uitbreiden met forever piecesen een handtas die bovendien niet na een seizoen al uit de mode is. Er zijn meerdere merken die hierin in onze behoeftes voorzien, en het lijkt erop dat er onlangs nog een bij is gekomen.

Insta approved

Stijlvol, uniek – maar niet al té bijzonder – en bovendien een stuk betaalbaarder dan de gemiddelde designertas. Het merk Zornna lanceerde nog niet eens zo lang geleden diens eerste collectie, maar heeft in een korte periode wel de aandacht van tassenliefhebbers weten te trekken.

De visie van het Hong Kongse label is om een alternatief te worden voor luxemerken. Aan het hoofd van het merk staat Sylvester, die ontdekte dat de verkoopprijzen van de grote modehuizen al snel tien keer hoger zijn dan de productiekosten - als het niet nog hoger ligt. Daar wilde hij een alternatief voor bieden. En hoewel aan de tassen zeker geen H&M-prijsje hangt, zijn ze een stuk goedkoper dan vele andere designertassen.

De tassen van Zornna lijken de weg naar de harten van modeliefhebbers inmiddels bereikt te hebben. Met regelmaat zien we namelijk een tas aan de arm van een influencer of tassenfantaat hangen. Met name de tassen die zijn uitgerust met de kenmerkende gouden handjes zijn favoriet.

Zornna begint inmiddels aardig bekend te worden om z'n Gold-hands box bags – de naam spreekt bijna voor zich, de tassen die aan de voorkant zijn voorzien van twee gouden handen aan het eind van het handvat.

Als dat niet helemaal je ding is, shop je er ook nog de time-tassen (waarbij de slotsluiting van de tas een sierlijk klokje bevat) of de rainbow purses (waarbij gebruik is gemaakt van verschillende kleuren leer om een soort regenboogeffect te creëren waarbij de kleuren in elkaar overlopen). Voor ieder wat wils, dus!

Fashion
  • NL Beeld