Spritz-liefhebbers opgelet: de Campari Spritz wordt je favoriete zomercocktail

Heerlijk verfrissend en een lust voor het oog. 

Campari Spritz

Het geheim van het perfecte zomerdrankje hoeft niet ingewikkeld te zijn. Mix drie delen prosecco, twee delen Campari en een deel bruiswater en je hebt in no time perfectie in een glas. Maak kennis met de Campari Spritz!

De Campari Spritz, hét zomerdrankje van 2024

We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk cocktailweer. Mensen nippen weer enthousiast aan hun spritzen, en geef ze eens ongelijk. Het drankje is verfrissend, makkelijk om te maken én ziet er mooi uit. Om je cocktailgame nu naar een nog hoger niveau te tillen, tippen wij graag de Campari Spritz.

De Campari Spritz komt rechtstreeks uit modestad Milaan. De cocktail is net als de stad smaakvol en bruisend. In Italië zijn ze al lang bekend met de drank Campari – het is een geliefd ingrediënt in de Negroni, één van de top 5 cocktails wereldwijd – en nu maken wij kennis met de drank als kleurrijke Spritz. Perfect voor een zomerse aperitivo met vrienden in Dolce Vita style.

De Campari is een echt succesverhaal. In 1860 ontwikkelde Gaspare Campari de drank in Milaan. Het viel zo goed in de smaak dat de ingrediënten van de Campari nooit meer zijn aangepast en tot op de dag van vandaag geheim zijn.

Niet alleen de verrassende, bitterzoete smaak, maar ook de vooruitstrevende reclames van het merk en de sterke link met kunst, fotografie en film zorgden ervoor dat Campari binnen no-time wereldberoemd werd. Uiteraard hielp het ook mee dat bekende modefotografen de campagnes schoten en bekende acteurs aan de commercials meewerkten. Van Salma Hayek tot Eva Mendes en van Jessica Alba tot Penélope Cruz, to name a few.

Zo in elkaar geflanst

Naast dat-ie er Instagramwaardig uitziet, is ook de smaak van dit zomerse drankje heerlijk. Campari is licht kruidig en bitterzoet van smaak, en de prosecco en het bruiswater in de cocktail zorgen voor bruis en body. Een schijfje sinaasappel en ijsklontjes zijn vervolgens de perfecte garnering. Meer heb je niet nodig voor deze cocktail. Oké, op een wijnglas na dan.

Het in elkaar flansen van de cocktail is ook erg makkelijk. Je kunt hiervoor de aftelcombinatie 3-2-1 aanhouden. Meng drie delen prosecco, twee delen Campari en een deel bruisend water met elkaar. Schenk het in een wijnglas met ijsblokjes en het schijfje sinaasappel en de chique Campari Spritz is klaar om mee te proosten. Cheers!

Aangeboden
  • Campari