bloomon lanceert opnieuw een 100% biologisch boeket

Een prachtig bio-boeket. 

bloomon lanceert opnieuw een 100% biologisch boeket

Er zijn van die momenten in het leven die gewoon vragen om een boeket. Van bloemen voor je moeder, tot bloemen voor een bruid, tot bloemen om iemand mee op te fleuren. En dan volstaat niet zomaar een boeket, maar eentje dat tot het hart spreekt én het liefst ook biologisch is. Dit is precies wat bloomon biedt met hun 100% biologische boeket.

Biologische bloemen van Nederlandse bodem

Het is alweer het vijfde jaar dat bloomon een boeket uitbrengt dat volledig bestaat uit biologisch SKAL-gecertificeerde bloemen van Nederlandse bodem. In andere woorden: deze bloemen worden geteeld op natuurlijke wijze, in de volle grond en zonder chemische middelen.

Het boeket bestaat uit prachtige veldbloemen en korenbloemen uit Nederland in frisse kleuren. Het design is speels en luchtig, en is met veel zorg samengesteld door bloemstylisten – zo zorgt het boeket voor een feestje op tafel.

Voor het vijfde jaar op rij brengt bloomon een biologisch boeket uit. Het is iets waar het bloomon-team erg trots op is en wat bovendien naar meer smaakt. "We zijn trots dat we nu voor het vijfde jaar op rij biologische boeketten aanbieden in onze shop", vertelt Sibbe Krol, Director of Sustainability bij bloomon. "Het creëren van gezonde bloemen zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kost een kweker veel tijd en energie. Samen met onze kwekers werken we toe naar een groter aanbod van biologische bloemen zodat we hier steeds meer mensen mee kunnen laten kennismaken.”

Het voornemen van bloomon om nog meer biologische bloemen aan te bieden, juichen we natuurlijk toe. Maar de missie gaat wel gepaard met uitdagingen. Biologische bloemen zijn sterk afhankelijk van het weer en de natuur, en het grondoppervlak voor biologische bloemen in Nederland is nog maar erg klein. Het zal daarom niet als verrassing komen dat het aanbod biologische bloemen nog erg beperkt is. Des te specialer is het 100% biologische boeket van bloomon.

Speciaal voor dit boeket sloeg bloomon de handen in een met The Pollinators. De stichting zet zich in voor het welzijn van bestuivende insecten. Dit is hard nodig, want in Nederland hebben wilde bijen, hommels en vlinders het zwaar. Voor elke aankoop van het biologische boeket doneert bloomon €2 aan The Pollinators.

Het 100% biologische boeket is voor € 26,95 verkrijgbaar in de floral shop van bloomon.

Lifestyle
  • bloomon