Zomertrend: de ballonrok is weer helemaal hot

Love it or hate it, de bubble skirt is terug!

Zomertrend: de ballonrok is weer helemaal hot

Waar we deze lente nog schreven over de witte maxi skirts die we overal zagen, is er inmiddels al weer een nieuwe trend aan komen waaien: de ballonrok is back! Of je er nou fan van bent of niet, deze zomer kun je niet omheen. Wij geven je wat inspiratie waarmee je de rok zelf kunt gaan stijlen.

Wat is een ballonrok?

De ballonrok is geen nieuwe uitvinding, maar een item dat zijn oorsprong vindt in de jaren '50. Modeontwerpers Pierre Cardin en Christian Dior kwamen in die tijd beiden met hun eigen versie van de bubble skirt: een rok die naar binnen gedrapeerd wordt waardoor deze bol komt te staan. In de jaren '80 herleefde de rok, onder andere door stijliconen als Madonna en prinses Diana, en ook in de zeroes ging de trend weer even rond.

De afgelopen tijd hebben we veel trends uit het verleden zien terugkeren (en ook weer zien verdwijnen), en het was slechts een kwestie van tijd voordat de ballonrok opnieuw in de mode zou komen. Maar het moment is nu eindelijk daar: influencers en designers hebben het item weer helemaal opnieuw uitgevonden.

Embed from Getty Images

Diana in een bubble skirt, Cannes 1987 (Beeld: Getty Images)

Herleving van de ballonrok

Marie Claire Australia sprak met Molly Rooyakkers, de data-analiste achter Style Analtyics om meer te weten te komen over het herleven van de trend. "De bubble skirt, ook wel ballonrok, begon in maart van dit jaar steeds populairder te worden", concludeert ze. "Als we kijken naar het zoekvolume, zien we een groei van 185 procent in Pinterest-zoekopdrachten en een groei van 155 procent op Google, waarbij zoekopdrachten naar 'bubble skirts' stegen van 3.000 in maart naar 14.000 in juni." En dat is niet zo gek, aangezien verschillende merken, zoals Miu Miu in maart, gevolgd door Louis Vuitton in mei, ballonvormige rokken introduceerden op de runway.

Bubble skirt stylen

De ballonrok heeft vanaf de catwalk ook zijn weg gevonden naar het grotere publiek. En wij zijn inmiddels al he-le-maal om: dit item willen we deze zomer in onze garderobe hebben. Of je hem nou combineert met een paar sneakers voor een sportieve look, of kiest voor een meer sophisticated take, met deze rok kun je alle kanten op.

Lange ballonrok

Niet alleen de mini-skirt, ook een langere variant van de ballonrok zien we steeds meer voorbijkomen. Klassiek, elegant en bovenal makkelijk om te stylen! Wij zijn in het bijzonder weg van de witte variant, omdat deze eigenlijk fungeert als een wit canvas waarop je je outfit kunt bouwen.

Veelzijdig

De bubble skirt is er in allerlei soorten, maten en kleuren, en je kunt er dan ook alle kanten mee op. Combineer hem met een strakke top om je silhouet extra te accentueren, of omarm het pompeuze volume van de rok met een oversized top of blazer. Mogelijkheden genoeg, dus wij stoppen hem maar vast in ons winkelmandje!

Fashion
  • Marie Claire USA, Repulos
  • NL Beeld