Marie Claires weekendtips

Van bijzondere tentoonstellingen tot zomerse bestemmingen in eigen land.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Een weekendje ontspannen op Park De Zeegser Duinen

Zin om er eventjes helemaal tussenuit te gaan? Dan roept Park de Zeegser Duinen jouw naam! Hier ontsnap je de warmte en drukte van de stad, en kun je even helemaal ontspannen in de Drentse natuur. Geniet met vrienden en familie van wellness en luxe in een prachtige lodge of villa, of zoek de verkoeling op in diverse nabijgelegen zwemplassen, middenin de natuur. Op Park de Zeegser Duinen vind je de mooiste wellness villa's, compleet met een ruime tuin inclusief jacuzzi, barbecue en een vuurplaats. The perfect quiet getaway!

Waar:
Park De Zeegser Duinen, Schipborgerweg 19, Zeegse.

Bezoek het Wilde Weide Festival

Elk jaar is er één festival waar je bij wilt, nee moét zijn, en deze zomer is dat het Wilde Weide Festival. Gegarandeerd top, want de felbegeerde éérste editie, door de makers van het populaire Wildeburg en op hetzelfde creatieve Kraggenburg-terrein. Van 5 tot en met 7 juli kun je drie dagen op ‘vakantie’ en nieuwe bandjes en dj’s uit binnen- en buitenland ontdekken. Of je nu los wilt gaan op tropische klanken, ontroerd wil worden bij ligconcerten of wilt dwalen door de bamboebossen.

Wanneer:
Vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli.

Waar:
Leemringweg 19I, Kraggenburg.

Beleef Disney in Batavia Stad Fashion Outlet

Deze zomervakantie bundelen The Walt Disney Company Benelux en Batavia Stad Fashion Outlet de krachten, om Batavia Stad te transformeren tot een betoverende Disney-wereld. Bezoekers vinden Mickey & Friends straks op allerlei interactieve manieren terug in de karakteristieke winkelstraten van Batavia Stad. Zo wordt jouw shop-ervaring natuurlijk nóg leuker!

Wanneer:
Vrijdag 28 juni tot en met zondag 1 september.

Waar:
Bataviastad in Lelystad, Bataviaplein 60.

Bezoek de Open Space Day van FÉ Space en Café Celia

Zin om even extra te investeren in je carrière? Meld je dan dit weekend nog aan voor de Open Space Day in Café Celia op 10 juli. Dit event, georganiseerd in samenwerking met FÉ Space, ontdek je de kracht van één-op-één mentorship en leer je meer over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Start de dag met een voedzaam ontbijt, gevolgd door een Masterclass onder leiding van Social Impact Mentor Stephany Goncalves (founder FÉ Space). Schuif daarna aan voor een gezonde lunch, laat je portretfoto maken en sluit de dag af met een netwerkborrel onder het genot van een glas wijn tijdens Social Hour.

Wanneer:
Woensdag 10 juli.

Waar:
Café Celia Amsterdam, Nieuwendijk 60.

Ervaar de Italian Summer bij Pulitzer Amsterdam

Zin om je even een avondje te wanen in Italiaanse sferen, inclusief mooi gedekte tafels, overheerlijke gerechten en wijn die rijkelijk vloeit? Deze zomer kan het in hartje Amsterdam! Bij Pulitzer geniet je van een Mediterraan geïnspireerd 4-gangendiner, tijdens de Long Table Lunch en Dinners. Voor de editie van zondag 7 juli zijn er nog plekken beschikbaar voor lunch én diner! Jouw eigen dolce vita moment ervaren? Reserveren kan hier.

Wanneer:
Zondag 7 juli.

Waar:
Pulitzer Amsterdam, Prinsengracht 323.

Ontdek de grote overzichtstentoonstelling van Marina Abramović

Marina Abramović is dé pionier van performancekunst in de afgelopen vijftig jaar. Momenteel vind je in het Stedelijk Museum haar grootste overzichtstentoonstelling in Nederland ooit. In deze multimediatentoonstelling ontdek je foto’s, video’s, sculpturen en liveperformances van haar vroege werk én haar hedendaagse kunst.

Heb jij nog niet de kans gehad om deze bijzondere tentoonstelling te bewonderen? Het Stedelijk Museum komt nu met twee extra avondopenstellingen. Op de vrijdagavonden 5 en 12 juli kunnen bezoekers van 18.00 tot 22.00 uur de tentoonstelling zien, en de bijzondere performances meemaken. Voor deze speciale avondtickets geldt de reguliere toegangsprijs.

Wanneer:
Vrijdag 5 juli en vrijdag 12 juli, 18:00 - 22:00.

Waar:
Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10.

Bezoek de expositie ‘Truth is Dead’ van Alison Jackson

In het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht vind je tot 15 september 2024 een spraakmakende tentoonstelling van de Britse fotograaf en filmmaker Alison Jackson. De expositie Truth is Dead toont zestig geënsceneerde, humoristische portretten én twee video’s van internationale celebrities, zoals Kim Kardashian, leden van de Britse royal family en Donald Trump. Met haar tentoonstelling geef Jackson een unieke, scherpzinnige kijk op de hedendaagse celebritycultuur en de fine line tussen privacy en openbaarheid.

Wanneer:
Te zien tot en met 15 september 2024

Waar:
Vrijthof 18, Maastricht.

Voor de buis

Heb je zin om jezelf terug te trekken met een serie of filmpje op de bank? Op Netflix kijk je nu de historische dramafilm Mr. Malcolm's List, net als de Nederlandse comedy Neem Me Mee en ook de aangrijpende docuserie The Man With 1000 Kids. Videoland voegde onder andere de historische dramafilm The King’s Gardens met Kate Winslet toe, net als de romcom This Little Love of Mine en de kaskraker Boyhood. Meer zin in een bijzondere documentaire? Op Pathe Thuis vind je de indrukwekkende films Songs of Earth en Four Daughters. Veel kijkplezier!

Lifestyle
  • NL Beeld