6 Manieren om van je droge lippen af te komen

En wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Lees ook

De temperatuur lijkt met de minuut te dalen en tegelijkertijd lijken onze lippen met de seconde droger te worden. Het koude weer brengt vaak allerlei vervelende kwaaltjes met zich mee, zo ook droge lippen. Maar waarom gebeurt dit? De mogelijke redenen zullen je misschien verrassen. 

1. Te veel zon in de zomermaanden

Als je in de zomer je lippen aan te veel UV-stralen hebt blootgesteld, dan krijg je daar vaak in de winter last van. Te veel zonlicht zorgt ervoor dat je lippen uitdrogen. Let dus goed op in de zomer en zorg ervoor dat je SPF-bescherming aanbrengt. Het beste is om het hele jaar door je lippen te beschermen.

Lees ook: Zo overleeft je kapsel het natte herfstweer

2. Vitaminetekort

Vitamine B2 is essentieel voor de celfunctie en daarmee dus ook voor gezonde lippen. Eet veel vitamine B2-rijk voedsel zoals eieren en mager vlees om je lippen het hele jaar door zijdezacht te houden. Zink en ijzertekort kunnen ook voor droge lippen zorgen, dus eet genoeg groentes. 

3. Likken aan je lippen

Het gebeurt onbewust, maar het likken van je lippen maakt de droogheid alleen maar erger. Als je continu speeksel op je lippen aanbrengt, zal uiteindelijk het natuurlijke vet worden verwijderd, wat kan leiden tot uitdroging. 

4. Geparfumeerde lippenbalsem

Als je lippenbalsem aanbrengt en nog steeds droge lippen hebt, controleer dan de ingrediënten van je gekozen balsem. Sommigen bevatten parfums waar je lippen gevoelig voor kunnen zijn en dit zorgt er weer voor dat ze uitdrogen. Je zou ook een allergie kunnen hebben voor producten zoals sheaboter, bijenwas of ricinusolie. Let dus goed op de producten die je gebruikt en pas deze aan als het irritaties geeft.

5. Uitdroging

Als je niet genoeg drinkt, kan je lichaam het je laten weten via je lippen. Een droge mond kan aangeven dat je je H20 inname moet verhogen. Het is aan te raden om tussen de acht en twaalf glazen per dag te drinken.

6. Een gist/schimmel infectie

Droge lippen, met name rond de mondhoeken, kunnen een aanwijzing zijn dat je lichaam teveel gist produceert en dat je een infectie hebt. Als je er al een tijdje last van hebt, is het handig om even je huisarts te bellen. 

Bron: Glamour UK | Beeld: Oliver Johnson

Laatste nieuws

Zie ook