Marie Claire’s weekendtips

Van een kerstmarkt tot Amsterdam Art weekend.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Kerstmarkt Düsseldorf 

Een stukje verderop, dat wel. Maar veel Nederlanders bezoeken graag de Duitse kerstmarkten. In Düsseldorf heb je er meerdere tegelijkertijd. Geniet van de kleine chalets, glühwein, bratwurst en natuurlijk de fijne prulletjes die je mee naar huis wil nemen.

Wanneer:
Van 22 november t/m 30 december 

Waar:
Düsseldorf 

Amsterdam Art Weekend 

Kunstliefhebbers, opgelet! Dit weekend zijn er speciale tentoonstellingen, exposities en kunstinstallaties te bewonderen. Waar? Op maar liefst 58 locaties in Amsterdam. Denk aan FOAM, het Stedelijk en OSCAM. Benieuwd? Klik “hier” voor meer informatie. 

Wanneer:
Donderdag 21 t/m zondag 24 november | 10:00 – 17:00 uur

Waar:
Amsterdam

Tentoonstelling Dress to Impress

In het pop-up Museum Oud Amelisweerd, beter bekend als MOA, is de Dress to Impress tentoonstelling te bewonderen. Doormiddel van kostuums, accessoires en foto’s leer je de identiteit van kasteelheren en -vrouwen kennen. 


Wees er snel bij, want in de eerste twee weken is ook de indrukwekkend Rainbow dress te bewonderen. Dit is een zestien meter lange jurk, waar 75 nationale vlaggen in verwerkt zijn van landen waar lhbti’ers bij wet verboden zijn. De jurk is eerder te zien geweest in New York, Johannesburg, Stockholm, Seoul en San Francisco. 

Wanneer:
Donderdag 21 november t/m zondag 23 februari 

Waar:
Pop-up Museum Oud Amelisweerd
Utrecht

Pure Markt

Aanstaande zondag is het weer zover. De reizende markt verschijnt dan weer in park Frankendael. Geniet in de buitenlucht van een hapje en drankje. Struin de markt af, proef hier en daar wat en kom met lekkere producten in huis. Klinkt als een heerlijke zondag, toch?

Wanneer: 
Zondag 24 november | 11:00 – 17:00 uur

Waar: 
Park Frankendael
Amsterdam 

Bron: Amsterdam Art, I Amsterdam, MOA, Pure Markt, | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook