Deze 90s ketting zien we overal op onze feed voorbijkomen 

Voor deze trend doen we even een greep in de oude sieradendoos.

cord necklace

Het uitkiezen van accessoires kan een outfit maken of breken. Wij zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe trendy juweeltjes om onze sieradendoos mee aan te vullen, maar voor de trend du moment kunnen we gelukkig een beroep doen op onze bestaande collectie: de 90s cord necklace (of koordketting in het Nederlands) is namelijk weer helemaal in!

Sieradentrend

Waar een tijdje geleden de kleurrijke smileys de sieradenwereld nog domineerden, lijken we nu de voorkeur te hebben voor iets minder hysterische exemplaren. De koordketting was in de jaren 90 niet weg te denken, maar verdween daarna toch héél diep op de bodem van ons sieradenkistje. Maar ook deze trend maakt zijn rentree: het accessoire is nu terug van weggeweest.

Het leuke eraan is dat je dit sieraad helemaal je eigen draai kunt geven. Je kunt gaan voor een natuurlijke tint koord, zoals bruin of beige. Maar ook kleuren als roze, groen of blauw zijn weer helemaal hot. Naast afwisseling in kleur kun je ook verschillende soorten bedels kiezen. Het fijne aan zo'n koord is dat je gemakkelijk bedels kunt toevoegen, dus ook daar kan je flink afwisselen. Een hartje tijdens date night en een mooie schelp tijdens een zonnige dag op het terras: alles is mogelijk. En ben je écht fan van een basic outfit, dan kan je het koord zelfs dragen zonder bedel. Ideaal!

Cord necklace

Zoals je ziet, is er voor iedere smaak iets wils. Van groot en kleurrijk tot ingetogen en basic, je kunt deze trend helemaal naar eigen smaak dragen. Dus hup, snel met je neus in je sieradendoos om te zien of er op de bodem misschien nog een koordketting ligt!

Fashion
  • Stylist, Beau Monde
  • NL Beeld