Kom Anne van Dam aanmoedigen tijdens het Dutch Ladies Open!

Vrouwengolf op topniveau én allerlei leuke activiteiten: dit event wil je niet missen. 

Kom Anne van Dam aanmoedigen op de Dutch Ladies Open

In augustus doet Anne van Dam als beste vrouwelijke golfer van Nederland voor de tweede keer mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Maar voor het zover is, kunnen je haar eerst nog zien schitteren op het Dutch Ladies Open, het grootste en leukste vrouwengolfevenement van Nederland!

Dutch Ladies Open

Van 19 t/m 21 juni is de de crème de la crème van de vrouwelijke golfwereld in Hilversum voor het Dutch Ladies Open. Dit is het grootste vrouwengolftoernooi van Nederland, en is onderdeel van de Ladies European Tour. Hét ideale uitje voor liefhebbers van de sport, maar juist ook voor mensen die eigenlijk nog maar weinig van golf weten.

Danielle Wallet, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) vertelt: "Dit toernooi op de Hilversumsche Golf Club is cruciaal voor het bevorderen van vrouwengolf in Nederland en wereldwijd. We zijn trots dat we als Nederland nadrukkelijk op de jaarlijkse golfkalender staan met het KLM Open en het Dutch Ladies Open. Daarnaast organiseren we in 2026 samen met Bernardus Golf en IMG de Solheim Cup. De NGF vindt het belangrijk om vrouwengolf op de kaart zetten en een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de sport."

Onderaan het artikel vind je een leuke kortingscode waarmee je korting krijgt op jouw kaartje voor het Dutch Ladies Open.

Anne van Dam

Highlight van het toernooi is de deelname van sterspeelster Anne van Dam. Voor de 28-jarige golfster is deze editie van het Dutch Ladies Open extra speciaal, omdat zij hier haar laatste toernooi speelt voordat ze naar de Olympische Spelen gaat.

Nederland mogen vertegenwoordigen op de Spelen is een enorme eer natuurlijk, maar Van Dam houdt het hoofd koel. "Ik zie elk toernooi hetzelfde en elke voorbereiding ziet er dan ook hetzelfde uit. Maar de tweede keer de Spelen is wel bijzonder", vertelde ze aan Marie Claire. "De eerste keer was in Tokyo, ver weg en het was corona-tijd. We konden echt niets. Deze editie wil ik echt veel meer van de Spelen gaan genieten."

Voor het zover is, hoopt Van Dam natuurlijk het Dutch Ladies Open voor het eerst op haar naam te schrijven. Ze neemt het op tegen verschillende topspeelsters van over de hele wereld, waaronder ook acht andere deelneemsters uit Nederland: Romy Meekers, Pasqualle Coffa, Zhen Bontan, Nikki Hofstede, Lauren Holmey, Mayka Hoogeboom, Anne-Sterre den Dunnen en Rosanne Boere. En jij kunt hier bij zijn! Kaartjes voor het Dutch Ladies Open zijn namelijk gewoon te koop via de site.

Activiteiten

Ook wanneer je zelf niet zoveel verstand hebt van golf, biedt het Dutch Ladies Open genoeg leuke activiteiten om een geweldige dag te beleven. Beleef een gezellige avond op de golfbaan met fijne muziek en heerlijke hapjes en drankjes tijdens de Golf Vrijmibo. Of doe een poging om je eigen golf skills bij te spijkeren, met een gratis masterclass bij de Golf Academie. En zelfs voor de kids is er van alles te beleven, in het speciale GOLF RAAK! Funpark.

Benieuwd naar alle activiteiten? Het hele programma vind je hier.

Tickets

Wil jij dit sportieve evenement niet missen? Tickets koop je via deze link. En met de kortingscode MarieClaire10 betaal je ook nog eens 10 euro in plaats van 15 euro voor je kaartje! Trommel je vrienden en familie op, en koop nu je tickets voor hét vrouwengolfevenement van het jaar.

Aangeboden
  • Dutch Ladies Open