Fan van paardensport? Dan wil je de Longines Global Champions Tour niet missen

In Valkenswaard beleef je deze zomer paardensport op zijn allerbest.

Longines

Deze zomer is Valkenswaard de place to be voor alle liefhebbers van paardensport. De Longines Global Champions Tour keert namelijk terug naar de Brabantse stad! De Longines Tops International Arena, hét epicentrum van paardensport in Europa, host een reeks van zes spectaculaire paardensport events in Valkenswaard, waar de beste springpaarden en -ruiters strijden om felbegeerde titels. Wij vertellen je wat je hiervan kunt verwachten.

Summer Festival 1: Summer Classic at Longines Tops International Arena

De Summer Classic belooft een spannende line-up van paardensportwedstrijden, met CSI4, CSI2, CSI1 en CSIYH1 klassen. Van ervaren professionals tot rijzende sterren, ruiters van over de hele wereld zullen hun vaardigheden en vastberadenheid tonen in de strijd om de overwinning. Het festival biedt een rijke mix van topsport, entertainment en een levendige sfeer, waardoor het de ideale gelegenheid is om met het hele gezin te genieten van het beste wat de paardensport te bieden heeft.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 12 tot en met 14 juli vind je hier.

Global Champions Arabians Tour

De Global Champions Arabians Tour komt op 20 en 21 juli naar Valkenswaard. Het inaugurele seizoen van deze tour zal het hoogtepunt van de Arabische paardensport laten zien in de Longines Tops International Arena. Dit spannende evenement biedt toeschouwers een unieke kans om meer te leren over dit majestueuze paardenras. “We hebben een unieke Arabische Paardentour gecreëerd die de sport naar een hoger niveau zal tillen, waarbij mensen en culturen worden verbonden door een gemeenschappelijke passie", aldus Faleh Al-Nasr, voorzitter van de GCAT.

Summer Festival 2:  Summer Showcase at Longines Tops International Arena

Dit evenement combineert energieke competitie met ontspannen summer vibes, waardoor het een ideale uitstap is voor alle leeftijden. De Summer Showcase biedt een scala aan klassen, waaronder CSI4, CSI2, CSI1 en CSIYH1. Bewonder elite ruiters en hun prachtige paarden die buitengewone vaardigheden en gratie tonen. Neem de hele familie mee voor een dag vol opwinding en verwondering. Kinderen zullen enthousiast zijn over de paardrijdvaardigheden die worden getoond en kunnen genieten van verschillende activiteiten speciaal voor hen ontworpen. Naast de arena kun je ook de winkelstraat verkennen, genieten van heerlijk eten en drinken, en deelnemen aan diverse entertainmentopties. Er is voor ieder wat wils, wat zorgt voor een onvergetelijke dag uit.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 19, 20 en 21 juli vind je hier.

Summer Festival 3: Longines Global Future Champions 

Longines Global Future Champions is een uniek evenement, gericht op opkomende talenten in de paardensport en de ervaren ruiters op CSI4* niveau. Dit paardensportevent biedt jonge ruiters van over de hele wereld de mogelijkheid om zich te meten met andere getalenteerde deelnemers. Met uitdagende wedstrijden en uitstekende faciliteiten stelt het evenement de jonge generatie in staat om ervaring op te doen in een professionele en stimulerende omgeving.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 9 tot en met 11 augustus vind je hier.

Longines Global Champions Tour of Valkenswaard

De Longines Global Champions Tour of Valkenswaard is een prestigieus evenement dat deel uitmaakt van de Longines Global Champions Tour. Valkenswaard verwelkomt de elite van de internationale paardensport voor een weekend vol spanning en spectaculaire competitie. De Longines Global Champions Tour of Valkenswaard is de viering van de paardensport op zijn best, waar deelnemers, toeschouwers en vip gasten genieten van topniveau springen, een fantastische en ongeëvenaarde sfeer en onvergetelijke momenten. Naast internationale paardensport is er ook een entertainment programma voor de gasten opgezet. Zo zijn er live DJ-acts en zal Crazy Piano’s optreden op zaterdag 24 augustus.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 23 tot en met 25 augustus vind je hier.

WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy

Na succes het afgelopen jaar, bundelen de World Breeding Federation for Sporthorses en Global Champions dit jaar voor de tweede keer hun krachten voor de organisatie van de stamboek Trophy in Valkenswaard. Het event zet toegewijde fokkers in de schijnwerpers en biedt ze een podium om fokverenigingen en -merken

Lifestyle
  • Longines
  • Longines