Oei! Zo gevaarlijk is het dus als je bluetooth aan laat staan

Nooit gedacht....

Lees ook

Geen interesse om gehackt te worden? Begrijpelijk, wie wel. Gehackt worden kan helaas op allerlei verschillende manieren. Zo ook via Bluetooth.

Hacken

Staat jouw Bluetooth altijd aan? Not good. Want dan kan iemand die binnen een straal van 15 meter bij je in de buurt staat je apparaat zonder problemen hacken. Hackers doen dit door met hun apparaat verbinding te maken met jouw Bluetooth-apparaat.Maar ook als je zelf voor het eerst verbinding maakt met een ander apparaat van jezelf moet je even opletten. In de korte tijd dat bijvoorbeeld je telefoon en nieuwe oordopjes verbinding met elkaar maken, stuurt je telefoon een signaal naar de oordopjes. Dit is een beveiligd signaal natuurlijk, maar in die korte tijd dat de twee bluetooth-apparaten voor de eerste keer verbinding maken, kan een hacker jouw beveiligingscode kraken.

Het gevolg? De hacker heeft toegang tot alle bestanden op je telefoon, kan deze besturen en vervelende software installeren.

Verbonden

Deze vervelende trucjes kunnen hackers dus alleen uithalen wanneer beide apparaten nog nooit eerder met elkaar verbonden zijn geweest. En moet de hacker per se dicht bij jou en je geliefde apparaat in de buurt zijn. Het regelmatig updaten van apparaten scheelt al een hoop, omdat in die updates beveiligingsproblemen worden opgelost. Maar al helemaal handig en veilig om te doen: gewoon uitzetten die handel als je het niet gebruikt.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook