Waarom te laat komen eigenlijk iets positiefs is

Zie je wel!

Lees ook

Iedereen kent wel iemand die gewoon echt altijd te laat komt. Zeg tegen deze persoon maar gerust dat het feest om acht begint in plaats van tien uur, want anders gaat de deurbel pas wanneer de eerste gasten alweer vertrekken. Maar ben jij nou altijd zo’n laatkomer, dan hoeft dat dus niet per se negatief te zijn.

Onderzoek

Uit een onderzoek van Harvard Medical School is gebleken dat mensen die standaard te laat komen langer leven. Dat is voor de te laatkomers natuurlijk fantastisch nieuws op deze zondagmiddag. 

Maar, there’s a catch! Dit moet wel van nature in je zitten. Het geldt dus niet als je nu opeens overal standaard te laat gaat komen. 

Lees ook: Ben jij altijd te laat? Dat komt doordat je succesvol en creatief bent

Hoe

Hoe werkt het en waar is deze conclusie precies op gebaseerd? Om wat jaren extra te leven is het belangrijk dat je van nature er niets om geeft dat je te laat komt. Wanneer dit zo is ervaar je namelijk minder stress. Hierdoor is er sprake van een lagere bloeddruk en automatisch minder slijtage in het lichaam. Het moraal van het verhaal: te laatkomers ervaren op dagelijkse basis minder stress en leven daardoor dus langer.

Bron: Grazia | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook