Deze 8 items mag je niet vergeten als je op zakenreis gaat

Aha.

Lees ook

Het inpakken voor een zakenreis moet eenvoudig zijn, toch? Gooi een paar mooie jurkjes in je koffer, en je bent klaar. Fout! Het inpakken voor elke vorm van reizen is meestal een stressvolle ervaring. Om deze omslachtige taak gemakkelijker te maken, is hier een essentiële checklist van tien items die je mee moet nemen op zakenreis.

1. Lokale valuta

Reis je buiten Europa? Dan komt dit komt bovenaan de lijst, omdat je niet in de problemen wil komen in een ander land met een vreselijke wisselkoers en een taalbarrière. 

Lees ook: Zo geef je op een positieve manier je mening op werk

2. Powerbank en telefoonopladers

Met een draagbare powerbank kan je je telefoons overal en altijd opladen zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact. 

3. Reisadapters

Het is aan te raden om één reisadapter mee te nemen op reis. Zo ben je altijd goed voorbereid voor het geval dat je laptop of telefoon uitvalt op een onhandig moment. 

4. Jas

Het is altijd mogelijk dat het land of de regio die je bezoekt warm is, maar de kantoren zijn bijna altijd fris, dus is het handig om een dun jasje of een trui mee te nemen. 


5. Afgedrukte kopieën van je reisplannen

Dit klinkt misschien ouderwets, maar het is belangrijk om je reisplannen af te drukken voordat je vertrekt. Dit bespaart je een hoop problemen als je laptop of telefoon toch leeg raakt. 

6. Visitekaartjes

Grote kans dat je mensen gaat ontmoeten uit alle uithoeken van de wereld. Het geven van een visitekaartje kan je wat stress besparen als zij je naar je gegevens vragen. Toch wat makkelijker dan het onprofessioneel op een servetje te moeten schrijven. 

7. Een pen 

Het opzak hebben van een pen komt vaak van pas als je contactgegevens moet onthouden of als je je nummer wilt geven aan de knappe barman. 

8. Reisvermaak

Een boek, tijdschrift of dagboek – je hebt minstens één van deze dingen nodig op een zakenreis. Zakenreizen geven je meestal veel tijd om alleen te zijn, dus of je nu graag leest of tv kijkt, zorg ervoor dat je iets meeneemt om je te vermaken. 

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook