Waarschijnlijk kun je binnenkort niet meer businessclass vliegen

En dit is waarom.

Jozsef Varadi, CEO van Wizz Air, wil businessclass zitplaatsen uit vliegtuigen verbannen. Het wordt volgens hem tijd om meer plaats te maken voor de ‘gewone’ stoelen in een vliegtuig.

Stoelen

Volgens Varadi nemen businessclass stoelen een te groot deel van het vliegtuig in beslag. Dit zou volgens de CEO slecht zijn voor het klimaat. Eén plek in de businessclass staat namelijk gelijk aan minimaal twee plaatsen in de economy class. En dat is volgens de CEO verspilling van kostbare ruimte. Door de businessclass moeten er dus meer vliegtuigen opstijgen om evenveel passagiers te kunnen vervoeren. “Deze passagiers hebben een ecologische voetafdruk die twee keer zo groot is als die van economy passagiers. En dat kan ook anders,” aldus de CEO.

Lees ook: Waarom je nooit kauwgom moet kauwen tijdens het vliegen

Vluchttijd

Hij wil op alle vluchten korter dan vijf uur geen businessclassplekken meer hebben. “De hele luchtvaartindustrie moet samenwerken aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, en we moeten strenger zijn in deze ambities als we werkelijk een verschil willen maken.” Good thinking!

Bron: Beau Monde | Beeld: Girls Trip

Laatste nieuws