5 tekenen dat je niet klaar bent voor een relatie

Ai.

Een relatie hebben kan hartstikke leuk zijn, maar het is niet altijd het juiste moment om er mee te beginnen. Als je niet echt klaar bent om de verantwoordelijkheid van een relatie op je te nemen, dan is de kans groot dat het niet goed afloopt. Wil je uitzoeken of jij er klaar voor bent? Hier zijn vijf tekenen dat je niet klaar bent voor een relatie.

1. Je bent nog niet over je ex heen

Als alleen al de gedachte van je ex je mascara laat uitlopen, dan is het zeer waarschijnlijk dat je niet genoeg tijd hebt gehad om met die emoties om te gaan. Verdriet kan ervoor zorgen dat je moeilijk vooruit komt, maar het kan ook het vertrouwen van iemand en het opbouwen van intimiteit belemmeren. 

Lees ook: Avondmens? Dit kan slecht voor je gezondheid zijn

2. Je wilt niet veranderen

Relaties vergen enige mate van werk, verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Dus denk na over je verliefdheid en vraag jezelf af of je bereid bent om misschien wat dingen in je leven te veranderen voor deze persoon.

3. De mensen die je leuk vindt zijn niet geïnteresseerd

Als je telkens naar rechts swiped bij mensen die alleen een avondje willen ‘knuffelen’, dan ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een serieuzere relatie. Als je écht een relatie wilde, dan zou je iemand ‘zoeken’ die in meer geïnteresseerd is dan alleen een hookup. 

4. Je bent eenzaam of verveeld en denkt dat een relatie dit kan verhelpen

Als je het beu bent om alleen te zijn, om te zien hoe al je vrienden op leuke dates gaan of als je gewoon het gevoel hebt dat een ander je gelukkig zal maken, moet je jezelf afvragen of je wel écht een relatie wil. Het belangrijkste is dat je eerst gelukkig met jezelf bent. Klinkt zweverig, maar zoals RuPaul altijd zegt: “If you can’t love yourself, how the hell you gonna love somebody else”. En neem ook geen genoegen met ‘de eerste, de beste’, want dat is niet eerlijk. Voor beide partijen niet. 

5. Je hebt het gevoel dat je een relatie nodig hebt omdat iedereen er een heeft

Het is makkelijk om te denken dat je de enige persoon in de hele wereld zonder een partner bent, maar dat is zeker niet waar. Het komt vanzelf. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Pretty Little Liars

Laatste nieuws