Hoe onhygiënisch is het om onder de douche te plassen?

Hmm, oké.
Hoe onhygiënisch is het om onder de douche te plassen?

Plassen onder de douche is een van de dingen die veel mensen doen (ja, echt waar). Praktisch gezien is het misschien logisch: je bent naakt, er is een afvoer en later zeep je je toch in. Bovendien maakt het geluid van stromend water, het je niet bepaald makkelijker om je plas op te houden. Maar hoe onhygiënisch is het eigenlijk? 

Infectie

Het scheren en scrubben van je benen kan 'microscheurtjes' in je huid creëren. Die scheurtjes zijn erg onschuldig, maar kunnen wel een probleem vormen als ze in aanraking komen met bepaalde bacteriën. Bij het plassen onder de douche kan urine in één van die scheurtjes terecht komen, wat kan leiden tot een huidinfectie. Het komt niet vaak voor maar het is handig om er wel rekening mee te houden. Het is het best om te proberen de urine zo min mogelijk over je benen te laten stromen.

Lees ook: 5 tekenen dat je niet klaar bent voor een relatie

Hygiëne

Afgezien van het zeer zeldzame infectierisico, is er niet echt een gezondheidsrisico als het gaat om plassen onder de douche. Als je na het douchen geen urine op je lichaam of in je douche wil achterlaten, moet je jezelf en de ruimte goed schoonmaken voordat je de douche verlaat. Ook, is het vanzelfsprekend om deze gewoonte tot thuis te beperken. Openbare douches, zoals in een sportschool zijn een echte no go. Yikes! 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f64e296e7fbd', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });