Is het nou een pepernoot of een kruidnoot?

Duidelijk.
Is het nou een pepernoot of een kruidnoot?

De pepernoten (of kruidnoten?) liggen alweer enige tijd in de schappen. Maar elk jaar is er weer verwarring over deze lekkernij. De naam van het snoepgoed is bij veel Nederlanders een discussiepuntje. Zijn het nou pepernoten of kruidnoten? Wij hebben het antwoord voor je.

Verwarrend

Wanneer we het hebben over pepernoten, bedoelen we de halfronde bolletjes die altijd worden uitgedeeld tijdens de intocht van Sinterklaas. Maar eigenlijk heb je het je hele leven al over iets anders dan het strooigoed dat je bedoelt. Wat jij namelijk een pepernoot noemt, is eigenlijk een kruidnoot. 

Lees ook: Deze etenswaren zijn ongezonder dan je denkt

Verschil

Een kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en is gekruid met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper. Met af en toe een laagje chocolade. Pepernoten zijn een compleet andere lekkernij. Die zijn gemaakt van roggemeel en hebben een soort onregelmatige dobbelsteenvorm. Dit snoepgoed is zacht en chewy en gezoet met honing en gekruid met anijs. 

Heb jij het al die tijd ook verkeerd gezegd? Maak je geen zorgen, de meerderheid maakt zich er schuldig aan. Zelfs Google heeft het fout! Google maar eens 'pepernoten'. Dan verschijnen er gewoon kruidnoten in beeld. Tja, niet zo gek dan dat er al die tijd verwarring over is geweest.

Dit zijn dus kruidnoten:

En dit zijn pepernoten: 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2a663b8e838', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });