7 manieren om een orgasme te krijgen zonder sex of masturbatie

Interessant.
7 manieren om een orgasme te krijgen zonder sex of masturbatie

Veel mensen weten dit niet, maar sex en masturbatie zijn niet de enige manieren om een orgasme te krijgen. Sterker nog, er zijn er nog veel meer waar jij nooit eerder aan hebt gedacht! Dus in plaats van je te beperken tot twee, zijn hier nu zeven andere, ongewone, manieren om klaar te komen.

Fluisteren

Ook wel bekend als ASMR. Veel mensen luisteren naar ASMR op YouTube. Het geeft je een virtuele ervaring van bijvoorbeeld je haar en make-up doen. Sommigen krijgen hier een tinteling op hun ruggengraat van en dat geeft je een relaxed en vredig gevoel. Miljoenen mensen luisteren dagelijks naar ASMR-sterren die fluisteren in de microfoon. En ja, hier kun je dus echt een orgasme van krijgen!

Lees ook: Dit gebeurt er met je intieme zone als je te weinig sex hebt

Slapen/dromen

Het maakt niet uit of je een seksuele droom hebt of juist niet. Van beiden kun je klaarkomen! Dit komt doordat de vagina tijdens je slaap vochtiger en gevoeliger wordt. Sommige vrouwen ervaren in hun slaap een orgasme dat net zo voelt als een seksueel orgasme.

Yoga

Er bestaat een yogaoefening genaamd Mula Bandha. Hierbij klem je je bekkenbodemspieren tegen elkaar, net alsof je nodig moet plassen. In de yoga helpt Mula Bandha bij stabiliteit en balans bij bepaalde houdingen. Maar, al dat klemmen en loslaten kan dus ook voor seksuele stimulatie bij de vagina zorgen. Uiteindelijk kun je erdoor klaarkomen.

Bevallen

Dit is misschien wel het raarste moment voor een orgasme, maar toch gebeurt het bij 3 op de 100 vrouwen. Het wordt beschreven als een moment van geluk en euforie bij de geboorte van het kind. Er is een opeenhoping van het liefdeshormoon oxytocine. Na al de pijn van de bevalling zorgt dit hormoon voor ontspanning, en soms dus orgasmes.

Denken

Het is mogelijk dat je een orgasme krijgt door alleen maar te denken. Professionele seksuoloog, sekscoach en relatietherapeut Lanae St. John vertelt Popsugar dat dit kan worden bereikt door ademhalingsoefeningen of fantasie. Dit doe je door langzaam en diep te ademen. Sommige mensen doen kegel-oefeningen waar ze hun spieren samentrekken en loslaten.

Sporten

Dit orgasme is ook wel bekend als Als je bepaalde oefeningen doet zoals spieroefeningen of een intense training, kun je dezelfde spieren activeren als bij een orgasme en hierdoor kun je klaarkomen. Sterker nog, een studie van de Journal Sexual and Relationship Therapy laat zien dat 51 procent van de vrouwen klaarkomt tijdens bepaalde spieroefeningen en 27 procent tijdens weerstandstraining. Andere vrouwen krijgen een orgasme van rennen, wandelen en fietsen.

In de spa

Je kan een orgasme krijgen van een massage of zelfs van een “Soms, tijdens een gezichtsbehandeling, terwijl iemand de mee-eters uit de huid haalt, bouwt de lichaamsspanning zich op zonder bewuste intentie,” vertelt St. John. “Ik heb zulke orgasmes zelf ook ervaren. Het is meerdere keren gebeurt maar ik kan het zelf niet triggeren.”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2a61d41bae6', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });