7 dingen die je niet moet delen met je partner

Wat?!

Lees ook

Hoewel het delen van je leven met je partner tot op zekere hoogte goed is, is het behouden van zelfstandigheid ook belangrijk. Het feit dat jij en je partner genoeg van elkaar houden om persoonlijke zaken of gevoelens met elkaar te bespreken, betekent niet dat je echt alles met elkaar zou moeten delen. 

Niet delen

1. Wachtwoorden & apparaten
Als het gaat om het delen van wachtwoorden van je telefoon, computer en andere apparaten, hangt het er echt van af wat werkt voor jullie. Het is logisch dat je elkaar graag een beetje in de gaten wilt houden, maar vaak schaadt dit het vertrouwen in elkaar. Heb respect voor elkaars individualiteit en privacy.

Lees ook: Dit gebeurt er met je intieme zone als je te weinig sex hebt


2. Badkamer
Sommige koppels poetsen graag samen hun tanden. Of voeren een gesprek terwijl één persoon op het toilet zit of onder de douche staat. Terwijl andere koppels hun badkamer activiteiten liever privé houden. Bespreek wat werkt voor jullie, zo ontstaan er geen ergernissen en ongemakkelijke momenten.

3. Scheermesjes
Het lijkt misschien onschadelijk, maar het lenen van het scheermesje van je partner voor een snelle touch up kan niet alleen bacteriën verspreiden, maar het kan ook voor ziektes zorgen. 

4. Nagelschaar
Omdat de meeste mensen hun nagelknipper niet regelmatig schoonmaken, kan de inkeping tot iets heel ernstigs leiden. Een schimmel- of bacteriële infectie kan door de nagelknipper worden verspreid.

5. Vrienden & sociale contacten
Het is belangrijk voor koppels om ook tijd door te brengen zonder hun partner. Het is noodzakelijk dat jullie allebei een eigen leven hebben en andere sociale contacten hebben dan alleen elkaar.

 6. Oordopjes
Hoewel oorsmeer natuurlijke oorbescherming is, vangen oordopjes wel bacteriën op. Deze bacteriën kunnen zorgen voor infecties en irritaties. Het beste is om regelmatig je oortjes schoon te maken en ze niet uit te lenen. 

7. Tandenborstels
Als je iets voor je mondhygiëne gebruikt, deel het dan met niemand, hoeveel je ook van ze houdt. Als je je mond schoon wilt maken, heeft het inbrengen van de ziektekiemen van iemand anders het tegenovergestelde effect.

Bron: Bustle | Beeld: By The Sea

Laatste nieuws

Zie ook