Aha! Dit is de dus oorzaak van jeukende borsten

Je bent niet de enige.

Bijna elke vrouw heeft wel eens last van jeukende borsten. Het is een veel voorkomend ‘probleem’, waar vaak geen serieuze oorzaak achter zit. Hier zijn enkele redenen waarom je last kan hebben van jeukende boobs

1. Beha wassen

Veel van ons hebben een lievelingsbeha die we vaker dragen dan dat we zouden willen toegeven. En waarschijnlijk wordt deze veel minder vaak gewassen dan eigenlijk zou moeten. Helaas kan dit problemen veroorzaken voor je borsten. ‘Vieze’ kleren, inclusief onderkleding, bevatten bacteriën die de huid kunnen infecteren en irriteren.

Lees ook: Wat je moet weten voordat je begint aan laserontharing

2. Verkeerde bh

Bh’s zijn er in allerlei verschillende vormen, maten en stoffen. Sommige synthetische stoffen kunnen irritaties veroorzaken rondom je borsten. Dus als je onlangs een nieuwe beha hebt uitgeprobeerd, waardoor jeuk is ontstaan is het slim om over te stappen op een natuurlijk stof zoals katoen.

3. Schimmelinfectie 

Waarschijnlijk associeer je gistinfecties met je vaginale gezondheid, maar ze komen ook vaak voor onder je borsten. Vocht zoals zweet kan verstrikt raken in je bh, wat een perfecte omgeving creëert voor bacteriën en schimmels om te groeien. Om het te behandelen, moet je het gebied droog houden en een anti-schimmel medicatie gebruiken.

4. Droge huid

Een droge huid kan overal op het lichaam jeuk veroorzaken. Als je gevoelig bent voor een droge huid, zorg er dan voor dat je je borsten gehydrateerd houdt. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van vochtinbrengende crèmes. Kies wel voor een crème die snel intrekt, om een schimmelinfectie te voorkomen. 

Bron: SELF | Beeld: iStock

Laatste nieuws