7 Tekenen dat je te ziek bent om te gaan sporten

En je dus beter je rust kunt pakken.

Lees ook

Als je ziek bent, is trainen misschien het laatste waar je aan denkt. Het idee om jezelf nog meer uit te putten staat misschien niet zo hoog op je to do-list. Maar wanneer ben je nou echt te ziek op te gaan sporten? Als je deze symptomen hebt kan je beter thuis blijven.

1. Je voelt je licht in je hoofd en bent duizelig

Als je gaat trainen terwijl je duizelig bent is de kans groot dat het verergerd en je gedesoriënteerd raakt. Blijf thuis en drink genoeg water. 

2. Je lichaam voelt pijnlijk aan en je bent al aan het zweten of bibberen

Het zijn allemaal tekenen dat je koorts kunt krijgen, een afweermechanisme dat je lichaam gebruikt om infecties te bestrijden, wat veel moeite kost. Als je met koorts naar de sportschool gaat, raak je vermoeid, wat het moeilijker maakt voor je lichaam om beter te worden. 

Lees ook: Met deze tips houd je je work-out routine vol

3. Je bent misselijk of moet overgeven

Hoewel frisse lucht kan helpen bij misselijkheid, is het vaak beter om thuis te blijven. Het is teken dat er iets in je lichaam zit wat er niet thuis hoort. Geef jezelf de kans om uit te rusten. 

4. Je ziet er futloos en bleek uit

Als je ziek begint te worden is dat vaak als eerst te zien doormiddel van je huid en haar. Als je er bleek uitziet is het beter om lekker je bed in te kruipen en de workout over te slaan. 


5. Je mond is erg droog

Het afweren van een infectie verlaagd je vocht. Ook een droge mond kan het eerste teken van uitdroging zijn. Omdat je hier al gevoelig voor bent als je ziek bent, is het slim om je sportsessie over te slaan en in plaats daarvan een kop thee te drinken. 

6. Je voelt je gewoon niet goed

Tenzij het licht aan luiheid of een ernstig gebrek aan motivatie. Is dit niet het geval, luister dan naar je lichaam.

7. Je voelt een verkoudheid aankomen

Op de lange termijn kan sporten je immuunsysteem versterken, maar korte trainingen kunnen het tijdelijk verzwakken. Als je een griepje voelt aankomen, doe dan rustig aan.

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: Meghan Holmes

Laatste nieuws

Zie ook