Dit gebeurt er met je lichaam als je sex hebt

Opwindend.
Dit gebeurt er met je lichaam als je sex hebt

Wist je dat als je sex het er een heleboel veranderingen in je lichaam plaatsvinden? Niet voor niets kan het enorm opwindend zijn. Hieronder vijf dingen die er kunnen gebeuren als je sex hebt. 

1. Je tepels en borsten kunnen veranderen

Als je opgewonden raakt, ontstaan er allerlei prikkels in het zenuwstelsel, waardoor de bloedvaten verwijden en het weefsel in je borsten opzwelt. Enne, de grootte kan schommelen, ligt eraan hoe opgewonden je bent. 

Lees ook: Zo ga je elke dag met een goed humeur de deur uit

2. Je hersenen worden overspoeld met nieuwe hormonen

Orgasmes geven een heleboel oxytocine vrij, het hormoon dat je gelukkig maakt en je verbind met je partner na de sex. Op hetzelfde moment wordt er dopamine aangemaakt, die het vertrouwen verhoogt en sociaal gedrag stimuleert, evenals testosteron, die je aanmoedigt om voor jezelf op te komen. 

3. Je clitoris kan veranderen

Het is verbazingwekkend wat je vagina allemaal kan doen. Voor en tijdens de daad zwelt je clitoris binnen een paar minuten flink op en na de sex neemt de grootte net zo snel weer af.

4. Je bekken verschuiven

Als je seksueel actief blijft, zal de bloedstroming in je bekkengebied verbeteren. Ook zullen je bekken iets meer naar buiten gaan staan om de sex plezieriger te maken. De bekken vormen na de sex weer terug naar hun natuurlijke positie. 

5. Je vaginale rekbaarheid verandert

Je lichaam zorgt ervoor dat alles daar beneden vochtig en rekbaar is. Dit gebeurt om pijn te voorkomen en alles zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc6acbf7a1e3', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });