8 Manieren om wakker te blijven op werk

Voor als je bijna in slaap valt.

Lees ook

De hele dag werken kan vermoeiend zijn en niets is erger dan bijna in slaap vallen achter je bureau. De meesten van ons hebben niet de luxe om een dutje te kunnen doen op kantoor, dus het is essentieel om manieren te vinden om wakker te blijven. Deze 8 tips zorgen ervoor dat jij de hele dag opgewekt blijft.

1. Bewegen

Je kunt niet in slaap vallen terwijl je naar het toilet loopt. Maak een praatje met een collega, ga in je pauze even naar buiten of zet een raam open.  Misschien voel je je schuldig omdat je een paar minuten van je bureau weg bent, maar je zult veel productiever zijn als je fris terugkomt.

Lees ook: Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

2. Maak contact

Wist je dat je energie van sociaal contact kunt krijgen? Loop dus naar een gemeenschappelijke ruimte op kantoor, zoals de keuken, en maak een praatje met iemand. 

3. Eet iets

Als je het gevoel hebt dat je langzaam wegzakt, kies dan voor voedingsmiddelen die je van nature energie geven, zoals eieren, avocado, granen en noten. Houd je bureaulade gevuld met gezonde snacks. Je voelt je misschien moe, maar misschien heb je gewoon trek. 

4. Drink water

Naast honger hebben is er ook nog een kans dat je te weinig drinkt. Dit is slecht voor je lichaam en zorgt ervoor dat je sneller uitgeput bent. Bewaar een herbruikbare waterfles bij je bureau. Vul het ’s morgens en zorg dat je ‘m minimaal twee keer leeg drinkt op een dag.


5. Rechtop zitten

Als je in slaap valt, val je waarschijnlijk in je stoel in slaap. Maar een bewuste inspanning om rechtop te zitten kan wonderen doen. Dit zorgt ervoor dat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en je hersenen langzaam weer op gang komen. 

6. Geef jezelf een massage

Een zelfmassage is ook een geweldige manier om de bloedcirculatie te bevorderen en je zenuwstelsel te stimuleren. Het wrijven over de achterkant van je eigen nek en je hoofdhuid kan je de energie boost geven die je nodig hebt. 

7. Kauwgom

Kauwgom kauwen zorgt ervoor dat je lichaam in beweging blijft. Het lijkt niet veel, maar de korte kauwbewegingen houden je hersenen bezig, waardoor je minder snel in zal kakken. Let er wel op dat je niet asociaal op kantoor zit te kauwen. 

8. Focus op iets leuks

Het klinkt eenvoudig, maar als je ge├»nteresseerd bent in het werk dat je doet, staan je hersenen in de ‘flow’ modus en zijn ze gefocust en alert. Wat het ook is, vind iets interessants en concentreer je daar op.

Bron: Bustle US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook