Waarom een gebroken hart hebben goed voor je kan zijn

Ai.

Je voelt je machteloos en je hebt je emoties niet onder controle. Zo kun je om alles huilen en alledaagse taken kunnen aanvoelen als een marteling. Maar het goede nieuws is: een gebroken hart, maakt je blijkbaar een beter mens. 

Positieve gevolgen

1/ Zelfontdekking
Als de intense emoties eenmaal beginnen af te zwakken, ontstaat het perfecte moment om na te denken over de relatie, over jezelf, over wat er fout ging, maar ook over wat er goed ging. Het is een prachtig moment van zelfontdekking.

Lees ook: Zo kom je de feestdagen door na een break-up

2/ Het kan je vriendschappen versterken
Een moeilijke break-up geeft je vriendinnen de kans om jouw eens flink te verwennen, net zoals jij dat bij hun zou doen. Zelfs als je ouder wordt en uiteindelijk de juiste partner vindt, zul je nooit de momenten vergeten met de mensen die je toen enorm hebben opgevangen. 

3/ Me, myself and I 
Je kunt je volledig richten op je eigen doelen en verlangens, en dat is meestal het moment waarop je het meest geïnspireerd bent om risico’s te nemen. Ga op die ene reis die je partner nooit wilde maken, of schrijf je in voor het sportklasje die je altijd al wilde bijwonen. Focus op jezelf, en doe alles wat je wil doen zonder dat iemand je tegenhoudt.

4/ Je zult sterker en veerkrachtiger worden
Een gebroken hart is als een erebadge. Je zult de nachten die je gehuild hebt en de pijn in je hart waarschijnlijk nooit helemaal vergeten. Maar als je hart weer is geheeld, ontstaat er een overweldigend gevoel van overwinning. Je hebt iets meegemaakt en je bent er sterker door geworden.

5/ Je leert om te vergeven
Het is oké om boos te zijn na een pijnlijke breuk, maar zelfs de meest intense emoties zullen na verloop van tijd weggaan. Uiteindelijk zul je beseffen dat vergeven niet zozeer over de ander gaat, maar over jou en je geluk. Het vermogen om los te laten en degenen die ons onrecht hebben aangedaan te vergeven is een prachtig geschenk, maar het duurt altijd even voordat je er klaar voor bent.

6/ Je wordt empathischer
Een gebroken hart is iets dat ons bijna allemaal overkomt, ongeacht onze leeftijd, achtergrond, locatie, enz. Het is een ontmoedigende ervaring, maar uiteindelijk maakt het ons gevoeliger en empathischer als partners, vrienden en all-round mensen.

7/ Je leert wat je echt nodig hebt in een partner
Na een mislukte relatie, leer je de eigenschappen kennen die echt belangrijk zijn voor jou in een partner. Gebroken harten leren ons niet alleen wie we zijn als partners, maar ook wat we nodig hebben (en verdienen) in de liefde.

Bron: PopSugar US | Beeld: iStock

Laatste nieuws