Grote verandering bij H&M

Green delivery.

Lees ook

Er zijn grote veranderingen gaande in modeland. Het milieu wordt hierin een steeds belangrijker uitgangspunt en H&M is happy to help!

Fiets

H&M gaat in Nederland namelijk bestellingen bezorgen met de fiets! De klant kan de keuze geven aan een zogenaamde ‘green delivery’. En ons kleine landje heeft de primeur, want Nederland is het eerste land waar deze groene optie wordt aangeboden.

Verbaasd zijn we in ieder geval niet, aangezien wij Hollanders met ons geliefde vervoersmiddel kilometers maken like no other.


Lees ook: Zo draag je wit en pastelkleuren in de winter

Fietskoerier

H&M heeft voor deze samenwerking de handen ineen geslagen met Fietskoerier.nl. De koeriers zullen tussen 18.00 en 22.00 bezorgen, omdat dan de grootste kans is dat de klanten thuis zijn. De groene bezorgoptie is mogelijk als gekozen wordt voor een levering op de volgende dag. 

Voor een green delivery betaal je hetzelfde als voor de reguliere levering. De bestellingen worden met auto’s die rijden op groen gas van het distributiecentrum naar de fietskoeriers gebracht. Ook dit proces staat dus in het kader van duurzaamheid. 

De nieuwe bezorgoptie past geheel binnen de ambities van de Zweedse keten om tegen 2040 klimaatpositief te zijn.

Bron: Grazia | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook