Aha! Hier moet je opletten als je make-up én lenzen draagt

5 kleine tips.

Lees ook

Lenzen en make-up gaan niet altijd samen. Hygiëne is daarom extra belangrijk, want voor je het weet zit er vuil op je contactlens. Enne, dit kan weer voor irritatie of zelfs tot een ontsteking leiden. Daarom een paar kleine tips op een rij. Want: doe je eerst lenzen in of eerst make-up op? 

1. Hygiëne

Als je bijvoorbeeld daglenzen draagt, is hygiëne extra belangrijk. Je hebt namelijk sneller kans op irritaties en infecties als je contactlenzen draagt. Zorg er dus voor dat je altijd eerst je handen wast, voordat je aan je lenzen en ogen zit. Kijk ook goed naar de houdbaarheidsdatum van je make-up producten en leen geen make-up van anderen – leen je eigen make-up ook niet uit.  

Lees ook: Dit zijn de grootste fabels op het gebied van lenzen

2. Eerst lenzen of eerst make-up?

Als je in de ochtend voor de spiegel staat, dan kun je het beste eerst je lenzen in doen. Breng je eerst make-up aan, dan kan er sneller vuil in je ogen komen. Je handen komen namelijk vaak in aanraking met vetten en oliën tijdens het aanbrengen van make-up. Daarom is het ook verstandig om aan het einde van de dag eerst je contactlenzen er uit te halen en daarna pas je make-up te verwijderen. 

3. Deze producten kun je beter niet gebruiken 


Wist je dat poeder makkelijk in je ogen terecht kan komen? Als je geen lenzen draagt, dan knipper je dit makkelijk weg. Maar als je bijvoorbeeld daglenzen draagt, dan kan dit onder je lenzen gaan plakken wat ervoor kan zorgen dat je ogen geïrriteerd raken. 

Ben je een eyeliner fan? Ga dan voor de vloeibare variant. Oogpotlood kan makkelijk gaan brokkelen, wat ook weer in je oog terecht kan komen. 

4. Mascara

Gebruik liever geen waterproof mascara. Deze mascara kan namelijk zeer hardnekkige vlekken op je lenzen achterlaten. Daarnaast kun je mascara die je wimpers ‘verlengt’ beter ook vermijden. Waarom? Deze mascara bevat vaak hele kleine vezels (die er dus voor zorgen dat je wimpers ‘langer’ worden). 

Tip: breng je mascara niet te dicht bij je ogen aan. Begin in het midden en werk naar de uiteinden toe. 

5. Zo voorkom je droge ogen 

Iedereen heeft er wel eens last van, maar als je lenzen draagt is het extra vervelend. Gebruik een paar oogdruppels voordat je je make-up aanbrengt. Maar pas op dat je niet teveel oogdruppels gebruikt, dit kan er voor zorgen dat je make-up uitloopt. 

Bron: Womanistical | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook