Helpt tandpasta nou wel of niet tegen acne?

Ai.

Lees ook

Iedereen heeft wel eens last van een puistje, sommige vaker dan anderen. Het liefst willen we er zo snel mogelijk van af en proberen dus ook van alles om het te laten verdwijnen. Op internet zijn er allerlei DIY oplossingen te vinden, zoals een klodder tandpasta aanbrengen op het plekje. Maar werkt dit nou echt?

Tandpasta

Tandpasta is een extreem irriterend middel. De meeste formules zijn gevuld met ingrediënten zoals alcoholmenthol, zuiveringszout en waterstofperoxide. Allemaal dingen die inderdaad een puistje kunnen uitdrogen, maar die tegelijkertijd het risico met zich meebrengen dat je huid wordt aangetast. Wanneer je huid is beschadigd gaat het in overdrive en produceert het te veel olie om de uitdroging te compenseren, wat zorgt voor verstopte poriën, puistjes, mee-eters en een vette huid.

Lees ook: Dit zijn de beautyproducten die je in de winter in je tas wil hebben

Uitdroging

Zelfs als je maar een klein beetje op je puistje doet, kan die klodder zich verspreiden, waardoor de rest van je huid sneller geïrriteerd raakt. Enne, dat zorgt uiteindelijk voor nog meer acne. Bovendien zorgt het ‘uitdrogen’ van je puist er niet voor dat het weggaat. Het droogt gewoon de bovenste laag van je huid uit zonder de bacteriën in je huid te doden. Al met al een vrij slechte oplossing.

Verdwijnen

Als je te maken hebt met cystische acne (pijnlijke, gezwollen puistjes), dan kun je helaas niet veel doen. Er af blijven is een gouden regel. Mocht je regelmatig veel last hebben acne, dan kan een dermatoloog je wellicht helpen.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook