7 manieren om meer plezier tijdens de sex te hebben

Zodat je nog meer geniet.
7 manieren om meer plezier tijdens de sex te hebben

Hoewel praten over sex de laatste jaren veel normaler is geworden, is vrouwelijk plezier nog steeds een enigszins taboe. Iedereen verdient een volwaardig en bevredigend seksleven. En als je prioriteit wil geven aan jouw plezier, dan zijn er dingen die je kunt doen om alles uit je seksleven te halen.

1. Leer je lichaam kennen

Als je het moeilijk vindt om uit te leggen wat je graag met een partner zou willen doen, dan kan het helpen om eerst zelf op onderzoek uit te gaan. Het geeft je de mogelijkheid om zelf wat meer verkennend te zijn. Leer zoveel mogelijk over je lichaam en wat je fijn vind.

Lees ook: Dit is waarom een tweede date belangrijker is dan de eerste

2. Denk na over wat je wilt

Er is zoveel te doen in de slaapkamer, zowel met een partner als alleen. Als je een fantasie hebt die je graag samen met een partner zou willen vervullen, beschrijf dan in detail hoe je dat voor je ziet. Hoe meer richting je geeft, hoe beter ze je kunnen geven wat je wilt. 

3. Geef jezelf de tijd en laat je niet overhaasten

Als het niet lukt om tot je climax te komen, is de verleiding groot om een orgasme te faken of om het helemaal op te geven. Maar als je weet wat je opwindt en je partner doet het niet, probeer ze dan te begeleiden zodat je meer uit de ervaring haalt. Het einddoel van sex hoeft natuurlijk niet altijd een orgasme te zijn, maar je verdient het om net zo veel van de sex te genieten als je partner.

4. Zorg voor jezelf buiten de slaapkamer

Er is zoveel dat bijdraagt aan de kwaliteit van je seksleven, inclusief voeding en beweging. Beweging verbetert niet alleen je lichaamsbouw en geestelijke gezondheid, maar kan ook het antwoord zijn op een afnemend seksleven. Een 20 minuten durende work-out kan helpen om je bloedstroom te verhogen, waardoor het makkelijker voor je wordt om opgewonden te raken en uiteindelijk een hoogtepunt te bereiken. 

5. Eventuele zorgen wegnemen

De meest voorkomende oorzaken van seksuele disfunctie bij vrouwen zijn: stress, multi-tasking, slecht lichaamsbeeld, depressie, angst, bezorgdheid, relatieproblemen en vermoeidheid. Als je een van deze problemen ondervindt, kan het oplossen daarvan de eerste stap zijn naar het verbeteren van je seksleven.

6. Begrijp dat je het verdient

Een van de belangrijkste dingen als het gaat om het begrijpen van je eigen plezier, is het begrijpen dat je een volledig seksleven verdient en dat je plezier net zo belangrijk is als dat van iemand anders.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f36f197c615f', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });