Een gezonde relatie? Laat deze gewoontes dan achterwege

Aha.

Lees ook

Het opbouwen van een gezonde relatie vereist inzet en toewijding. Rekening houden met je partner en je aanpassen aan wat je relatie nodig heeft, kan een enorm verschil maken, zowel op korte als op de lange termijn. Hier zijn 7 gewoontes die je moet verbreken om de band met je partner te versterken.

1. De noodzaak om altijd gelijk te hebben

Het is belangrijk om het verschil te erkennen tussen een competitief karakter en de constante noodzaak om gelijk te hebben. Als het gaat om het veranderen van een slechte gewoonte, kun je altijd klein beginnen. In het begin is het misschien moeilijk, maar uiteindelijk kan het je helpen om een diepere verbinding met je partner creëren.

Lees ook: Dit is waarom een tweede date belangrijker is dan de eerste

2. Telefoonverslaving

Het belangrijkste hier is om te herkennen wanneer het gebruik verslavend wordt. Als de hoeveelheid tijd die je op je telefoon of op sociale media besteed groter is dan de hoeveelheid tijd die je met je geliefde doorbrengt, is het tijd voor verandering.

3. Vergelijken

Om jullie relatie te versterken moet je jullie band niet vergelijken met die van andere koppels. Ook is het niet oké om je geliefde te vergelijken met een ex-partner. Jullie relatie gaat om jullie samen en niet om de meningen en gewoontes van anderen.

4. Je partner de schuld geven

In plaats van je partner de schuld te geven, probeer te begrijpen wat de motieven zijn achter zijn/haar daden. Als er nog steeds iets is dat je dwars zit nadat je de situatie volledig begrijpt, communiceer dan je zorgen en gevoelens met je partner en kom samen tot een oplossing.


5. Telefoons in bed

Maak het bed een plek voor een goede nachtrust, goed gezelschap en goede gesprekken. Stel het bed in als een no-phone zone.

6. Verwachtingen

Je partner kan alleen weten wat je verwachtingen zijn als je ze kan uiten, en je weet alleen die van hen als ze hetzelfde doen. Deel je verwachtingen en stel vragen om je partner hetzelfde te laten doen. Als je het niet eens bent met de verwachtingen van je partner, praat er dan over.

7. Een tijdlijn

Het is belangrijk om een idee te hebben van wat je wilt in het leven en te streven naar het bereiken van doelen en mijlpalen. Maar als je je leven leeft volgens een strikte tijdslijn, kun je een onnodige druk leggen op je relatie. 

Bron: PopSugar UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook