Zo creëer je een gezonde werkplek

6 tips.

Lees ook

Als je een bureau voor jezelf hebt, is het makkelijk om er van alles op te leggen wat er niet hoort. Van een snoeppot tot stapels papier. Enne, voor je het weet is het een rommeltje. Een opgeruimde omgeving, straalt rust uit. Maar er zijn nog een paar andere dingen die je gezondheid op kantoor kunnen verbeteren. 

1. Pas je scherm aan 

Het is bijna onmogelijk om je computer en smartphone te ontwijken op je werk. Maar acht uur, of langer, naar een beeldscherm staren is niet bepaald goed voor je ogen, nek en houding. Pas daarom je scherm aan. Maak het lettertype groter, zodat je niet met je ogen hoeft te knijpen. Verminder de helderheid en stel je scherm op de juiste hoogte af. 

Lees ook: Deze dingen kun je beter niet op werk zeggen 

2. Stel je stoel goed af 

Een eenvoudige manier om je gezondheid op kantoor te verbeteren, is door een goede houding aan te nemen. Als je de luxe hebt van een verstelbaar bureau, sta dan een paar uurtjes en wissel het weer af met zitten. Heb je dit niet, zorg er dan voor dat je bureaustoel goed afgesteld is. 

3. Investeer in een waterkan 


Of in een herbruikbare waterfles. Maar zorg er in ieder geval voor dat het op je bureau staat, zodat je voldoende drinkt op een dag. 

4. Stel een timer in 

Of het nou een reminder van je digitale agenda is of een alarm op je telefoon, zet om het uur een timer. Deze herinnert je eraan om even op te staan van je bureau. 

5. Voedzame snacks 

Werken vergt energie. Zorg ervoor dat je voedzame snacks meeneemt naar kantoor, zoals noten of gedroogd fruit. Natuurlijk is een koekje op zijn tijd ook lekker, maar door de suikers en weinige voedingstoffen, zal het je hongerige gevoel niet wegnemen. 

6. Ruim dagelijks op 

Hier bedoelen we dus niet dat stapeltje papier dat aan het eind weer ‘netjes’ op de hoek van je bureau ligt. Haal ook elke dag een schone doek over je scherm, toetsenbord, muis en bureau heen. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Veronica Mars

Laatste nieuws

Zie ook