Zo veel calorieën bevatten de kerstkoffies van Starbucks

Geniet, maar drink met mate.

Lees ook

Starbucks staat bekend om de lekkerste koffies: naast de iconische Frappuccino’s kun je er onder meer terecht voor de Caramel Macchiato’s en Pumpkin Spice Lattes. In het teken van Kerstmis zet het koffiehuis wat limited editions op hun kaart. Té lekker, maar hoeveel calorieën zitten er nou écht in?

Verwennen

De Speculaas Latte, Toffee Nut Latte en Fudge Hot Chocolate blijken – zoals we al hadden verwacht – niet al te best als jij in shape wilt blijven. Zo bevatten ze allemaal meer dan 20 gram suiker, terwijl de dagelijks aanbevolen hoeveelheid op 25 gram ligt. Begrijp ons niet verkeerd; vergeet vooral niet te genieten, want je mag jezelf heus weleens verwennen op z’n tijd. Maar we kunnen ons voorstellen dat je tóch benieuwd bent hoeveel calorieën zo’n kerstdrankje bevat:

Lees ook: 8 Feestelijke beautylooks voor je op een rij

Toffee Nut Latte
De basis van dit drankje is espresso. Hier wordt gestoomde melk, toffeesiroop, slagroom en toffeesprinkles aan toegevoegd. Deze koffie bevat 205 kcal, 7 gram vet en 21,2 gram suiker. Deze hoeveelheden gelden bij de kleinste bekermaat en wanneer er halfvolle melk is gebruikt.

Fudge Hot Chocolate
Geen koffie, maar een chocolademelk. Hier is een siroop van fudge aan toegevoegd, samen met wat gestoomde melk en slagroom. On top wat gouden chocoladekrullen om het geheel af te maken. De ‘schade’? 222 kcal, 10,5 gram vet en 22,1 gram suiker. Deze hoeveelheden gelden wederom bij de kleinste bekermaat en wanneer er gebruik is gemaakt van halfvolle melk.

Speculaas Latte
Espresso met speculaassiroop en gestoomde melk. Ook aan deze warme drank is slagroom toegevoegd – dit keer met een speculaassmaakje. Dit drankje wordt afgemaakt met wat fijne speculaasstukjes. Als we de kleinste bekermaat nemen en er vanuit gaan dat er halfvolle melk wordt gebruikt, bevat deze koffie 202 kcal, 9,4 gram vet en 20,6 gram suiker.

Bron: Happy in Shape | Beeld: John Price

Laatste nieuws

Zie ook