Tess Milne deelt persoonlijk verhaal om taboe te doorbreken

"Praat wat vaker over hetgeen wat ervoor heeft gezorgd dat we hier allemaal zijn."

Lees ook

De zwangere Tess Milne deelt een openhartig bericht op Instagram, waarmee ze een belangrijke boodschap wil verspreiden: “Lieve mensen, praat wat vaker over hetgeen wat ervoor heeft gezorgd dat we hier allemaal zijn: sex.”

Boekje open

In Erotisch Borduren met Bho doet Tess een boekje open over haar seksuele ervaringen. Zo vertelt ze over hoe moeilijk het voor haar is geweest om over dit onderwerp te praten. “Ik ben half Engels en in onze familie praten we over alles makkelijk behalve over sex”, schrijft ze op Instagram.

Lees ook: Wow: Nederlandse influencer deelt heftige waarschuwing


Familie

“We doen alsof we dat wel kunnen, maar er is nooit iemand die tijdens het ontbijt zegt; en wanneer heb jij voor het laatst een goed orgasme gehad? Bij de gedachte alleen al cringe ik zo erg dat ik lijk op een mandarijntje dat weken nadat Sinterklaas het land heeft verlaten nog steeds in de fruitmand ligt.”

Tess vertelt dat ze ooit een vriendje had wiens familie heel anders was. “Toen ik voor het eerst zijn familie ging bezoeken deed zijn zus compleet naakt de deur open. Ik schrok me kapot. Ze gaf me een innige knuffel en wees naar de bodypaint die op haar lichaam getekend stond. Ik kon niet veel meer uitbrengen dan ‘uhm mooi.’ Binnengekomen vroeg zijn moeder aan mij, ‘waarom mag je hier niet slapen? Zijn je ouders bang dat je sex zult hebben met mijn zoon?’ Help!”

Boodschap

Tess haar boodschap is dan ook duidelijk: “Ik denk dat het belangrijk is dat we vaker over sex praten. Want is het niet het allermooiste wat er is? En daarnaast zorgt het ervoor dat wanneer je een nare seksuele ervaring hebt, de brug minder groot is om erover te praten.”

De presentatrice heeft zelf ook een hele nare seksuele ervaring gehad. Op haar negentiende is ze namelijk verkracht. Tóch weerhoudt dat haar er niet van om open over sex te kunnen praten. “Het is namelijk niet makkelijk om van een broodje hagelslag over te gaan naar het onderwerp seksueel geweld. Ik vermeed programma’s zoals Spuiten en Slikken als de plaag. Nu zeg ik, lieve mensen, praat wat vaker over hetgeen wat ervoor heeft gezorgd dat we hier allemaal zijn. Sex bij het ontbijt, waarom ook niet?”, aldus de presentatrice.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het is maandagochtend en ik zit goud sperma te borduren in Purmerend. “Was het altijd maar goud.” zuchtte ik. Bho de blonde vrouw die de cursus erotisch borduren geeft schiet naast me in de lach. De bungalow doet denken aan de serie Fargo. Je ruikt bijna de American pancakes in samensmelting komen met de maplesyrup. De perfecte plek voor een gesprek over seks. Want waarom hebben we het daar eigenlijk zo weinig over? Ik ben half Engels en in onze familie praten we over alles makkelijk behalve over seks. We doen alsof we dat wel kunnen maar er is nooit iemand die tijdens het ontbijt zegt; en wanneer heb jij voor het laatst een goed orgasme gehad? Bij de gedachte alleen al cringe ik zo erg dat ik lijk op een mandarijntje dat weken nadat Sinterklaas het land heeft verlaten nog steeds in de fruitmand ligt. Ik had ooit een vriendje wiens familie heel anders was. Toen ik voor het eerst zijn familie ging bezoeken deed zijn zus compleet naakt de deur open. Ik schrok me kapot. Ze gaf me een innige knuffel en wees naar de bodypaint die op haar lichaam getekend stond. Ik kon niet veel meer uitbrengen dan “ehm mooi.” Binnengekomen vroeg zijn moeder aan mij, “waarom mag je hier niet slapen? Zijn je ouders bang dat je seks zult hebben met mijn zoon?” Help! – Ik wil met dit verhaal niet zeggen dat we allemaal naakt de deur open moeten doen als de postbode langskomt. Tenzij de postbode op Johnny Depp lijkt dan zeker wel volledig naakt. Maar ik denk dat het belangrijk is dat we vaker over seks praten. Want is het niet het allermooiste wat er is? En daarnaast zorgt het ervoor dat wanneer je een nare seksuele ervaring hebt de brug minder groot is om erover te praten. Het is namelijk niet makkelijk om van een broodje hagelslag over te gaan naar het onderwerp seksueel geweld. – Vroeger wilde ik nooit praten over seks. Ik vermeed programma’s zoals spuiten en slikken als de plaag. Nu zeg ik, lieve mensen, praat wat vaker over hetgeen wat ervoor heeft gezorgd dat we hier allemaal zijn. Seks bij het ontbijt, waarom ook niet? @linda.originals @bhoroosterman #linkinbio💓

Een bericht gedeeld door Tess Milne (@tessmilne_) op

Bron: Grazia | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook