6 Tips om januari leuker te maken

De maand van Blue Monday.

Januari staat om de hoek en voor velen is dit de minst leuke maand. Niet voor niets valt Blue Monday in januari. Hoewel december door kerst en NYE druk genoeg is, hebben we toch een paar tips zodat je aankomende maand niet in een ‘gat’ valt. 

1. Lees een boek

Hoevaak zeg je tegen jezelf dat je echt vaker een boek moet lezen, in plaats van weer een serie te kijken? Precies! Deze maand is perfect om ermee te beginnen. Het zorgt voor ontspanning en het zet je gedachtes even ergens anders op. 

Lees ook: 5 Simpele stappen om beter in je vel te zitten 

2. Probeer een nieuw drankje

Als je niet aan Dry January doet, probeer dan een nieuw drankje uit. Waarom altijd maar voor hetzelfde gaan? Zijn er nieuwe tentjes in de stad? Perfect. Ga er met een vriendin naar toe en probeer eens iets nieuws. 

3. Maak een afspeellijst 

Ken jij tegenwoordig je afspeellijst(en) uit je hoofd? Tijd voor een nieuwe! Het kost even wat tijd, maar het geeft je veel plezier zodra je ‘m af hebt. 

4. Probeer een nieuwe sport

Bied jouw sportschool ook meerdere groepslesjes aan? Probeer ze eens uit. Misschien vind je daar iets veel leukers dan dat je nu doet. Of nog beter: het zorgt voor een leuke afwisseling. 

5. Bel vaker met vrienden 

Hoe vaak bel jij je vrienden nog? Vaak gaat alles ‘snel’ via de app. Maar is het niet leuker om elkaar af en toe een belletje te geven? Zo spreken jullie elkaar beter en ben je ook goed op de hoogte wat er in zijn/haar leven afspeelt. 

6. Plan een bingewatch dag 

Kijk die ene serie terug waar je bent blijven hangen of zoek een nieuwe. Een dag zonder verplichtingen kan verademend zijn. Af en toe is het heerlijk om op de bank te kruipen en heel de dag een serie (of films) te kijken. 

Bron: PopSugar UK | Beeld: Ben White

Laatste nieuws