Door deze tips heb je nooit meer last van ingegroeide haren

Zes handige tips.

Lees ook

We hoeven je niet te vertellen hoe vervelend ingegroeide haren kunnen zijn. Als je er ooit een hebt gehad, weet je hoe pijnlijk, jeukend en irritant ze zijn. En het vervelende is dat ze overal kunnen opduiken, maar hoe kom je er van af? 

1. Vaak scrubben

Een ingegroeide haar ontstaat wanneer het haarzakje verstopt raakt met dode huidcellen. Deze verstopping kan een haar dwingen om zijwaarts te groeien. Maar regelmatig scrubben kan voorkomen  dat dode huidcellen zich ophopen.

Lees ook: 5 Feestelijke beautylooks met groots effect

2. Ontharingscrèmes

Scheren is de voornaamste reden van ingegroeide haren. Wanneer het haar na het scheren terug groeit, heeft het een scherpere rand, wat makkelijk terug in de huid kan groeien. Je kunt dit makkelijk voorkomen door je haren niet meer te scheren. Maak gebruik van andere methodes, zoals ontharingscrèmes of laseren. 

3. Scheermes


Wegwerp scheermesjes zijn niet geschikt voor langdurig gebruik. De scheermesjes worden snel bot en kunnen je een ongelijke, hobbelige scheerbeurt geven. Dit zal de ingegroeide haren alleen maar meer irriteren. Gebruik een scheermes die speciaal gemaakt is voor langdurig gebruik.

4. Goede richting

Scheren in de tegenovergestelde richting van de haargroei betekent dat elke haar in een scherpere hoek wordt afgesneden, waardoor het meer kans heeft om terug te groeien onder de huid. Scheer in dezelfde richting als de haargroei om dit te voorkomen.

5. Scheerschuim

Als je een scheermesje gebruikt is het oh-zo belangrijk om ook scheerschuim te gebruiken. Kies voor een alcoholvrije formule om uitdroging van je huid te voorkomen.

6. Behandeling na het scheren

Er zijn een heleboel ‘aftershave‘ producten voor vrouwen. De formule bevat vaak een ontstekingsremmer en glycolzuur. Dit helpt bij het afbreken van de opbouw van dode huidcellen en ze voorkomen verstopping van de poriën en ingegroeide haren.  

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook