7 tekenen dat je teveel water drinkt

Oei.

We worden constant geconfronteerd met de voordelen van water drinken. Van het stimuleren van je immuunsysteem tot het ophelderen van je huid. Maar het is mogelijk om teveel water te drinken. Deze tekenen wijzen erop dat je teveel drinkt.

1. Je moet de hele dag door plassen

Regelmatig plassen kan oncomfortabel zijn. Hoewel het allerlei verschillende oorzaken kan hebben, is de meest voorkomende reden het drinken van teveel water. 

Lees ook: Met deze hacks wordt positief denken veel makkelijker

2. Je urine is helemaal helder

Donkergele urine is een slecht teken, maar dat geldt ook voor volledig kleurloze urine. Als je urine lichtgeel is, krijg je precies de goede hoeveelheid vocht binnen per dag.

3. Je hebt kramp

Overmatig plassen kan leiden tot een verlies van kalium, een mineraal dat je lichaam helpt je spieren te ontspannen en samen te trekken. Door een tekort aan kalium kan het voorkomen dat je spieren verkrampen.

4. Je bent moe

Wanneer je nieren overuren werken om al het water dat je drinkt te filteren en je vloeistofniveaus in evenwicht te brengen, kan je last krijgen oververmoeidheid en een stijging van stresshormonen. Je nieren zijn een behoorlijk krachtig orgaan zijn. Niet alleen balanceren ze de pH-waarde van je lichaam, ze filteren ook afvalstoffen en helpen bij het verwijderen van extra vocht. Het drinken van teveel water doet hen geen plezier.

5. Opgezwollen handen en voeten

Wanneer het natrium in je bloed niet in evenwichtig is, zet het lichaam vloeistof in om het te corrigeren, wat kan leiden tot zwelling in je handen en voeten. Enige zwelling komt af en toe voor als je teveel zout voedsel eet. In dat geval zou je lichaam water vasthouden om het te verdunnen. Maar zwelling door te veel water is een heel ander verhaal en kan gevaarlijk zijn.

6. Hoofdpijn

Teveel natrium in je lichaam hebben, als gevolg van overhydratatie kan je cellen vullen met vloeistoffen, waardoor je hersenen ook kunnen opzwellen. Dit zet druk op je schedel, wat kan leiden tot hoofdpijn.

7. Drinken als je geen dorst hebt

Gebrek aan dorst kan betekenen dat je al genoeg hebt gedronken. 

Bron: Bustle UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws