De 5 belangrijkste kenmerken van een lippenbalsem

Zo weet je welke je moet nemen.

Lees ook

Een fijne lippenbalsem is een echte musthave tijdens de koude wintermaanden. Maar wat maakt een goede balsem geweldig? Blijf lezen om erachter te komen welke belangrijke kenmerken je in overweging moet nemen bij het kopen van een lippenbalsem.

1. Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor als het gaat om beautyproducten. Hierbij wordt er gericht op het verminderen van overbodige verpakkingen, het mijden van chemicaliën en kunststoffen én het ondersteunen van duurzaam geproduceerde en plantaardige ingrediënten.

Lees ook: 5 Feestelijke beautylooks met groots effect

2. Natuurlijke formule

Het is belangrijk dat je een merk kiest die transparant is over de ingrediënten die ze gebruiken. We willen graag weten waar, waarom en hoe producten gemaakt worden. Aangezien je het dagelijks op je lippen aanbrengt, wil je zeker weten dat je een veilige balsem hebt die geen schadelijke stoffen bevat. 

3. Lekkere geur


Ongetwijfeld is de geur erg belangrijk. Een goede lippenbalsem moet een lekkere geur hebben zonder te overheersend te zijn. Gelukkig zijn er allerlei verschillende smaakjes te vinden, dus voor elk wat wils. 

4. Mooie verpakking

Het is bijna 2020, wat betekent dat een product niet alleen goed moet werken, maar er ook insta-waardig uit moet zien. Een aantrekkelijke verpakking zorgt ervoor dat je sneller naar de balsem zal grijpen als hij onderin je tas ligt.

5. Makkelijk in gebruik

Wat het best werkt, verschilt bij iedereen. Sommige van ons gebruiken het liefst een potje, terwijl anderen de standaard verpakking het fijnst vinden. Het is wel belangrijk dat de verpakking goed sluit en opent en tegen een paar stoten kan.

Lippenbalsem

Negen fijne balsems voor je op een rij. 

Bron: Popsugar UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook