Verlegen? Met deze 7 tips niet meer

Accepteer wie je bent.

Lees ook

Vrienden maken is moeilijk, zeker als je een introverte persoonlijkheid hebt. De sleutel tot het maken van vrienden als je verlegen bent, is om jezelf te accepteren zoals je bent. Je hoeft je niet te doen alsof je een luidruchtig feestbeest bent. Deze tips zullen je helpen om vrienden te maken.

1. Focus op wederzijdse interesses

Het is moeilijk om vriendschappen te forceren met mensen die geen gemeenschappelijke interesses hebben. Met iemand aan de praat raken gaat een stuk makkelijker als jullie kunnen praten over onderwerpen die jullie beiden interessant vinden. Sluit je aan bij een groepje gebaseerd op je hobby’s en het zal makkelijker zijn om gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Lees ook: Dit is waarom een tweede date belangrijker is dan de eerste

2. Zoek contact met je meest uitgesproken vriendin

We hebben allemaal die ene extraverte vriend/in die altijd bereid is om met vreemden te praten. Vraag je uitgesproken friend om je aan haar andere vrienden voor te stellen als je samen op stap bent. Je weet nooit wie je zult ontmoeten.

3. Workshop of cursus

Er zijn een heleboel redenen waarom het makkelijker was om als kind vrienden te maken, maar de belangrijkste redenen is dat je je school had om je te verbinden. Ga opzoek naar een cursus of workshop die je interessant lijkt. Studievrienden kunnen snel hele goede vrienden worden.

4. Werk

Een andere plaats waar mensen vaak nieuwe vrienden maken? Werk! Als je geen klik hebt met je huidige collega’s, kijk dan eens naar vrijwiligers werk of een simpel bijbaantje. 


5. Comfortzone

Het is onwaarschijnlijk dat je vrienden maakt in een omgeving waarin je je niet op je gemak voelt.

6. Positief

De kans is klein dat je blijvende connecties zult maken als je geen contact opneemt met mensen. Het oefenen van dagelijkse bevestigingen, zoals “Ik ben grappig, slim en interessant. Iedereen wil mijn vriend zijn”, kan je helpen je houding rond het vrienden maken veranderen.

7. Contact

Een struikelblok die veel volwassenen ontdekken bij het ontmoeten van nieuwe mensen, is dat we het lastig vinden om contact te blijven zoeken. Het kan ook geen kwaad om vrienden af en toe een sms’je te sturen of hen uit te nodigen om samen koffie te gaan drinken.

Bron: Popsugar UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook