3 Dingen die je nooit op een bruiloft moet doen

Volgens een etiquette expert.

Etiquette-experts vertellen je maar graag wat je wel en niet moet doen. Of het nou gaat om je tafelmanieren of wat je in je keukenkastje moet hebben. Er is een hele gids over hoe je je zou ‘moeten’ gedragen. Zo ook als het aankomt op ongeschreven regels tijdens een bruiloft

Korreltje zout

Zoals bij veel dingen, moet het advies altijd met een korreltje zout worden genomen. Want wie vindt het echt leuk om te horen hoe hij/zij zich moet gedragen? Met dat gezegd te hebben, zijn er drie dingen die je nooit op een bruiloft moet doen. Zo sprak The Independent met de nationale etiquette-expert, Diane Gottsman. Enne, volgens haar zijn er drie regels die je echt niet mag breken. 

Lees ook: Het moment wanneer de meeste mensen huilen tijdens een bruiloft 

Drie regels

1. Draag geen wit
Waarschijnlijk wist je dit al, maar wit is gereserveerd voor de bruid. Tenzij er expliciet wordt gevraagd om wel wit te dragen, maar anders zou je toch even een andere kleur uit je kast moeten trekken. 

2. Neem je kinderen niet mee als het een ‘no child’ bruiloft is 
De wensen van het echtpaar moeten gerespecteerd worden, ondanks als het voor jou een lastige situatie wordt. Als de bruiloft alleen voor volwassen is, probeer je hier dan ook aan te houden. 

3. Vraag niet iemand ten huwelijk op een bruiloft 
Tenzij dit natuurlijk in goed overleg is geweest met het bruidspaar, maar anders is het not done. De dag draait om de bruid en bruidegom, niet om een ander koppel die de show ‘steelt’. 

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: Bride Wars

Laatste nieuws