Zo geef je antwoord op deze lastige vraag tijdens een sollicitatiegesprek

"Waarom wil je bij ons werken?"

Zo geef je antwoord op deze lastige vraag tijdens een sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprekken zijn nooit leuk. Maar er zijn vragen die je meer onder druk lijken te zetten dan andere. Zoals de vraag: "Waarom wil je bij ons werken?". Met deze tips geef je makkelijk het perfecte antwoord op deze lastige vraag en maak je indruk op je (hopelijk) nieuwe werkgever.

1. Doe onderzoek

Het geheim van het antwoord op de vraag "Waarom wil je voor ons werken?" ligt in een goede voorbereiding. Doe onderzoek naar het bedrijf en de persoon die het gesprek zal afnemen, evenals hun meest recente werk en grotere projecten die je misschien opvallen.

Lees ook: 8 dingen die je moet checken voordat je je cv opstuurt

2. Onthoud feiten en cijfers

Zijn er belangrijke feiten en cijfers die je uit het onderzoek hebt kunnen halen? Waar was je het meest van onder de indruk? Door de feiten die je tijdens je onderzoek hebt ontdekt te delen en tegelijkertijd enthousiasme voor de organisatie en de sector te tonen, laat je een positieve indruk achter en kom je een stap dichter bij het krijgen van de job.

3. Geef aan hoe de baan je kan helpen je doelen te bereiken

De lastige vraag wordt makkelijk beantwoord door je carrièredoelstellingen te koppelen aan wat de functie je aanbiedt. Maak een lijst van je carrièredoelen, om ze te vergelijken met de functiebeschrijving. Zoek naar manieren waarop deze baan, jouw kan helpen je doelen te bereiken. 

4. Deel je passie

Noem de aspecten van het bedrijf die je aanspreken en aansluiten bij je carrièredoelen. Ook is het belangrijk om uit te leggen waar je naar opzoek bent in een baan. Het vermogen om je aan te sluiten bij de visie van het bedrijf zal je passie tonen.

5. Bestudeer de functieomschrijving 

Er is een reden waarom je voor de rol hebt gesolliciteerd, en deze vraag is jouw kans om precies uit te leggen welke reden dat is. De werkgever wil er zeker van zijn dat je naast de kennis over het bedrijf, precies snapt wat de baan inhoud. Neem de tijd om terug te komen op de functiebeschrijving en stel vragen. 

Carriere
  • Cosmopolitan UK
  • Isn't It Romantic