Dit is waarom je niet je neusharen moet waxen

Ai.

Lees ook

We zien het steeds vaker voorbij komen, video’s van mensen die hun neusharen in de wax zetten. Maar het blijkt dat het harsen van je neusharen helemaal niet goed is voor je gezondheid. Van deze risico’s zijn de meeste mensen zich niet van bewust bij het waxen van hun neushaar.

Neushaar

Neushaar dient als een luchtfilter voor je longen. Het laat verse zuurstof binnen terwijl het vuil, bacteriën en giftige stoffen buiten houdt. De haartjes in onze neusgaten, helpen ook om de lucht die we inademen te bevochtigen, waardoor het hele ademhalingssysteem niet uitdroogt en geïrriteerd raakt. Met andere woorden, we hebben neushaar nodig om te kunnen functioneren.

Lees ook: Aha! Dus zo hoor je je droogshampoo aan te brengen

Gezondheidsproblemen

Het harsen van neushaar kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Door de haren weg te halen, verwijder je in feite een bescherminglaag. Zonder dat, ben je gevoelig voor ingegroeide haren, infecties en een verzwakt immuunsysteem. Je zou ook de huid kunnen beschadigen.

Epileren

Ook het epileren van de haartjes is niet het risico waard. Als je echt de haartjes wil verwijderen, is de veiligste manier, door de haren te knippen. Als je reden voor het harsen is omdat het jeukt, is het beter om een chia olie te gebruiken om de haartjes te verzachten en irritatie te beperken.

Bron: Popsugar UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook