Waarom werken in de ‘kerstvakantie’ best oké is

Nog even volhouden.

Lees ook

Terwijl veel collega’s waarschijnlijk vrij zijn tussen kerst en oud en nieuw, zit jij te de laatste dagen van het jaar gewoon te zwoegen op kantoor. In eerste instantie leek het misschien een domper, maar eigenlijk is het best relaxed. De onderstaande punten zijn best herkenbaar, toch?

Vier herkenbare punten

1. Je houdt vakantiedagen over
Omdat je nu je vakantiedagen niet opneemt, heb je er aankomend jaar een paar extra om op te nemen. Dat betekent een extra lang weekend weg in 2017 terwijl iedereen gewoon moet werken. Prima, toch?

Lees ook: 10 Momenten die je alleen herkent als je een nachtdienst hebt 

2. Je to-dolist is binnen no time afgewerkt
Veel collega’s zijn waarschijnlijk met vakantie, wat betekent dat het erg rustig is op kantoor. Gevolg? Je wordt minder afgeleid door anderen en er wordt niet om ieder wissewasje bij jou aangeklopt. En dus kun jij supersnel door je to-dolist heen.

3. Minder mensen om rekening mee te houden
Zoals genoemd zijn er minder mensen op kantoor, wat betekent dat je met minder mensen rekening hoeft te houden. Is die ene collega er niet die totaal niet van top 40 muziek houdt? Dan kunnen jullie nu eens eindelijk ongestoord de radiozender opzetten die de hits van nu draait. De collega die om 12.00 uur al wil lunchen afwezig? Dan kunnen jullie zonder gezeur wat later gaan.

4. Op dinsdagmiddag kun je het jaar al afsluiten met een borrel
Niet vrijdag, maar op dinsdag kun je met je collega’s die er wel zijn het glas heffen en proosten op 2020. Gezellig! 

Bron: Marie Claire | Beeld: Office Christmas Party

Laatste nieuws

Zie ook