Tips voor de eerste keer kerst met je partner

Spannend.

Lees ook

De kerstdagen draaien om gezelligheid en het samen zijn. Ondanks dat je moeder gestresst is voor het diner en je vader weer een borreltje teveel op heeft, kan het soms ook zenuwslopend voor jezelf zijn. Vooral als je kerst voor de eerste keer samen met je partner en zijn familie doorbrengt. Daarom een paar tips, zodat je wat beter voorbereid deze dagen doorkomt. 

1. Breng je ouders op de hoogte

Klinkt logisch, maar voor de een kan het een alledaags iets zijn terwijl het voor de ander een big deal is. Zorg er dus voor dat je je familie op de hoogte stelt en dat je de kerst samen met je partner doorbrengt. 

Lees ook: Zo kom je de feestdagen door na een break-up

2. Stem af wie je op welke kerstdag bezoekt

Stem met je ouders af welke kerstdag jij met je partner komt. Zo voorkom je teleurstellingen. Ga je tijdens kerstavond altijd met je familie naar de kerk? Leg uit aan je partner dat dit erg belangrijk voor jouw familie is en je het dus fijn zou vinden als je partner mee gaat. 

3. Voorkom verrassingen 


Hoewel sommige verrassingen leuk zijn, wil je er een paar voorkomen. Bespreek bijvoorbeeld hoe je kerst er (altijd) uitziet. Zijn er bepaalde tradities? Vertel daarnaast hoe je familie is. Wat zijn hun eigenaardigheden? 

4. Sta open voor nieuwe dingen

Misschien is je partner een jood en viert hij geen kerst maar Chanoeka. Of wellicht is het bij jou een traditie om tijdens kerstavond een kerstontbijt te eten. Wat het ook is, stel elkaar op de hoogte en sta open voor nieuwe dingen. 

5. Wees proactief in het leren kennen van je partner’s familie

Het maakt niet uit of je de familie al kent of niet, je hulp aanbieden is altijd een go. Help bijvoorbeeld met het afruimen van de tafel. Wedden dat je partner’s moeder dit op prijs stelt? Enne, kun jij ook direct even een praatje met haar in de keuken maken. 

6. Neem een doordacht cadeau mee 

Vraag aan je partner waar zijn/haar ouders écht van houden. Misschien houdt zijn/haar moeder wel van bepaalde bonbons, hoe leuk is het dan dat je dit voor haar meeneemt? Het hoeft niet iets groots te zijn, een doordacht cadeau laat zien dat je er werk van hebt gemaakt. 

En voor de rest: relax. Je bent met je wederhelft, dus wat kan er mis gaan?

Bron: SELF | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook